[Žinios trumpai] Buvęs JAV gynybos sekretorius: Trumpas norėjo slapta paleisti raketas į Meksikos narkotikų baronus ir jų laboratorijas  (3)

„The New York Times“ ketvirtadienį pranešė, kad buvęs prezidentas Donaldas Trumpas su gynybos sekretoriumi Marku Esperiu aptarė slaptą raketų puolimą Meksikoje 2020 metais, siekdamas „sunaikinti narkotikų laboratorijas“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-06 [Žinios trumpai] Buvęs JAV gynybos sekretorius: Trumpas norėjo slapta paleisti raketas į Meksikos narkotikų baronus ir jų laboratorijas  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis būsimais Esperio memuarais „Šventa priesaika“, D. Trumpas, įtūžęs dėl narkotikų gabenimo per JAV ir Meksikos sieną, mažiausiai du kartus jo klausė apie slaptą raketų „Patriot“ paleidimą į Meksiką.

Remiantis pranešimais, Esperis bijojo, kad Trumpas gali panaudoti kariuomenę, kad padėtų jam laimėti, ir paragino kitus Pentagono narius laukti „keistų“ Baltųjų rūmų nurodymų.

Ši knyga nėra pirmas kartas, kai Esperis kalba apie Trumpo planus kovoti su narkotikų karteliais.

Praėjusiais metais jis sakė „New York Times“, kad Trumpas turėjo būti įtikintas nesiveržti į Meksiką pagal neapgalvotą planą, siekiant sustabdyti narkotikų srautą.

Trumpas taip pat rekomendavo nužudyti migrantus, bandančius patekti į JAV per Meksikos sieną.

„Axios“ teigimu, Trumpas pasiūlė, kad 2020 m. vasarą prie Baltųjų rūmų demonstravę protestuotojai „Black Lives Matter“ taip pat būtų nušauti.

 

Anot „Axios“ 2019 m., Trumpas diskusijose su nacionalinio saugumo pareigūnais reguliariai diskutavo apie branduolinių ginklų naudojimą, kad išvengtų uraganų. Pasak „Axios“, pareigūnai pagarbiai atmetė D. Trumpo pasiūlymą „subombarduoti“ audras, kad jos nepasiektų Jungtinių Valstijų kranto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai (3)