[Žinios trumpai] „Bloomberg“ sužinojo apie slaptą ES planą atkurti Ukrainą ir iš kur ims pinigus  ()

Preliminariais skaičiavimais, Ukrainos rekonstrukcijos projektas gali siekti trilijoną eurų (1,1 trilijono dolerių).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjunga svarsto galimybę panaudoti iš rusų oligarchų turto, konfiskuoto dėl sankcijų, gautas pajams Ukrainos atstatymui.

Apie tai praneša naujienų kanalas „Bloomberg“.

Remiantis žiniasklaidai paviešintame dokumente, ES vykdomoji valdžia siūlo finansinį paketą, derindama su sąjungininkais ir kitais asmenimis, kad padėtų panaikinti Ukrainos 15 mlrd. dolerių finansinį atotrūkį per ateinančius tris mėnesius.

Komisija pasiūlys Kyjivui 7–9 mlrd. eurų paskolas skubiems vyriausybės įstatymams finansuoti, kaip paketo, kuris vis dar svarstomas, dalį. Pagal pasiūlymo projektą šalys narės siūlys naujas garantijas, kurios leis blokui siūlyti ilgalaikes paskolas, o dotacijos iš ES biudžeto subsidijuos palūkanų mokėjimus.

Ilgalaikei rekonstrukcijai komisija siūlys sukurti programą „Atkurti Ukrainą“, į kurią bus nukreipti visi ištekliai.

 

Vykdydama šią iniciatyvą ES tirs konfiskuoto turto iš Rusijos asmenų, kuriems buvo taikomos sankcijos prasidėjus karui Ukrainoje, naudojimą. Vokietijos finansų ministras Christianas Lindneris kelioms Europos žiniasklaidos priemonėms sakė, kad Berlynas yra pasirengęs svarstyti galimybę konfiskuoti Rusijos centrinio banko rezervus užsienyje ir panaudoti pinigus rekonstrukcijai finansuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()