Dėl pasyvaus gyvenimo būdo sparčiai blogėja fizinė vaikų būklė  (1)

Tyrimas parodė, kad dėl sėslaus gyvenimo būdo blogėja vaikų fizinė būklė, įskaitant ir tuos vaikus, kurie neturi antsvorio, praneša BBC. Praėjus dešimtmečiui, Esekso universitetas suorganizavo 600 10-mečių vaikų fizinės būklės patikrinimą regione, kuriame yra žemas nutukimo lygis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvo pastebėta, kad gerokai pablogėjo vaikų fizinė būklė ir nustatyta, kad vidutinis 10-metis 1998 m. įveiktų 95 proc. vaikų 2008 m. atliktų patikrinimų metu.

Mokslininkų teigimu, skiriant didžiausią dėmesį nutukimui, nebuvo pakankamai įvertinta rizika sveikatai, blogėjant vaikų fizinei būklei.

Anglijoje vaikai nuolat sveriami ir matuojami mokyklose. Tai vyriausybės pastangos sumažinti vis augančius nutukimo rodiklius, tačiau fizinės būklės įvertinimui nėra panašios praktikos.

Esekso universiteto sporto ekspertų darbo grupė nutarė skirti didžiausią dėmesį Čelmsfordui, turtingam miestui, kuriame tradiciškai yra žemas nutukimo lygis, norėdami parodyti, kad normalus svoris nebūtinai reiškia gerą fizinę būklę.

1998 m. jie atliko patikrinimą 20 m. estafetės bėgimo metu, kuriame dalyvavo 303 vaikų iš šešių mokyklų. 2008 m. šie patikrinimai buvo vėl atlikti, juose dalyvavo panašus skaičius 10-mečių, praneša „Vaikystės ligų archyvai“ („Archives of Disease in Childhood“). Nors nutukimo lygis beveik nepakito, tačiau vaikų fizinės būklės pokyčiai yra „dideli ir keliantys nerimą“.

Mokslininkų teigimu, panašių (jei ne blogesnių) rezultatų galima tikėtis ir regionuose, kuriuose nutukimo lygis yra didesnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)