Mirčių skaičių mažinanti krūties vėžio vakcina  (0)

Balandžio 13-tą dieną JAV vykusioje konferencijoje pranešta, jog bandomoji krūties vėžio vakcina, pavadinta E75, mažina ligonių mirčių skaičių. Tiesa, tik tų ligonių, kurių navikai išskiria didelius HER2/neu baltymo kiekius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

HER2-teigiamas aptinkamas net 25% krūties vėžio atvejų. Beje, šios ligos formos nešiotojai turi mažiausiai šansų išgyventi. Tačiau šioje ligos grupėje naujoji vakcina mirtingumą sumažino net 50%.

Moterų, kurios turi labai žemą ar vidutinį HER2/neu baltymų kiekį, rezultatai dar geresni. Šioje grupėje vakcina mirtingumą sumažino net 100%! E75 iki šiol yra pažangiausia krūties vėžio vakcina, skatina imuninę sistemą gaminti CTL (cytotoxic T) ląsteles, kurios kovoja su navikais. Taip pat reikėtų pastebėti, jog vakcinų yra keletas rūšių. Pavyzdžiui yra vakcina moterims, kurios anksčiau turėjo auglius ir dabar nori apsisaugoti nuo jų arba vakcina moterims, kurios iki šiol neturėjo krūties vėžio auglio.

Šie nedideli tyrimai buvo atlikti tik su 165 pacientais. Nors tiriamųjų skaičius yra nedidelis, tačiau jau pastebimi daug žadantys rezultatai. Mokslininkai teigia, jog jų rezerve dar yra neviešinamų gydymo priemonių, kurios leis pasveikti kur kas didesniam pacientų skaičiui nei kad buvo iki šiol.

Licencija E75 gamybai jau gauta, o pati vakcina pavadinta „NeuVax“. Lieka laukti, kol ši vakcina atitiks visus medicininius reikalavimus ir bus pradėta ją masiškai platinti visame pasaulyje.

Parengė: Evaldas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)