Barackas Obama: Iranas turi teisę į branduolinę energetiką  (3)

JAV prezidentas Brackas Obama pareiškė, kad Iranas gali turėti tam tikrų teisių į branduolinę energetiką, jei tik sugebės įrodyti, kad dabar vykdoma jo branduolinė programa yra skirta taikiems tikslams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duodamas interviu BBC, JAV prezidentas pareiškė esąs pasirengęs palaikyti tiesioginius diplomatinius ryšius su Teheranu ir taip paskatinti Iraną atsisakyti siekio pasigaminti branduolinį ginklą. „Nesileidžiant į smulkmenas, aš tikiu tuo, kad Iranas turi teisėtų energetinių interesų, teisėtų siekių. Kita vertus, tarptautinė bendruomenė turi labai realių interesų neleisti, kad šiame regione kiltų branduolinio ginklavimosi varžybos“ - teigė Baltųjų rūmų šeimininkas.

Šie žodžiai tarsi pakartojo praėjusį mėnesį Prahoje išsakytą B. Obamos kalbą, kurios metu jis pareiškė, kad JAV administracija remtų Irano teisę į taikią branduolinę energetiką, jei tik Iranas įrodytų, kad nebekelia pasauliui jokio branduolinio pavojaus. Be to, JAV prezidentas pabrėžė, kad Irano teisė į taikią branduolinę programą būtų užtikrinama itin griežtos tarptautinės priežiūros pagalba.

B. Obama neatmetė galimybės, kad JAV sieks sugriežtinti tarptautinės bendruomenės sankcijas Iranui, jei šis pozityviai neatsakys į Vašingtono siūlymus sėsti prie derybų stalo. B. Obama teigia, kad Teheranas savo atsaką turi pareikšti iki šių metų pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)