Kvantų šešėliai: Materijos paslaptis gilėja (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

_alvydas_ 2013-01-16 10:40
Gamtos pažinime negali būti teiginių kurių pačių nereiktų tikrinti. Ne tik išvadų, bet būtent jų pačių eksperimentiškai. Nes labai panašios išvados gali sekti ir iš visai priešingų pradinių teiginių. Kaip ponams Maikelsonams galėjo šaut į galvą tokia nesamone, kad kūno matmenys nekinta judant terpe kuri ir apsprendžia sąveikas tarp atomų, tuo pačiu ir kieto kūno dydį. Gal nori pafantazuoti kas yra krūvis pvz. ? Manai tai pačio elektrono dalis? Na jau. Greičiausia pats elektronas yra tarsi "rakštis" erdvėje. Esi matęs kaip parausta vieta apie rakštį ir paraudimas mažėja proporcingai atstumui. Čia beveik tiksli analogija kas yra "laukas" fizikoje. Išorinės erdvės/eterio dalelės skraidydamos šviesos greičiu užkiūva už tos "rakšties", kažkiek transformuojasi ar oreantuojasi ir sukuria asimetrišką "lauka" aplink dalelę.
Aidas 2013-01-16 12:14
Nepajėgus aš su tavimi ginčytis. Vis viena aš labiau kvantinį vakuumą fizikoje pripažįstu. http://www.youtube.com/watch?v=Z0VsUzVvmFY
Niemand 2013-01-16 12:19
Kvantinę mechaniką irgi neigiame? Tavo analogija tinka klasikinėje fizikoje, o ne kvantinėje. Kvantinėje pačio terminais kalbant pats paraudimas ir yra rakštis. Dalelės yra "pasklidusios" erdvėje (ir laike) tikrąja to žodžio prasme. P.S. Tamstą Nobelio komitetas tikriausiai nepagrįstai skriaudžia, o viso pasaulio fizikai yra masonai ir sąmokslą sukūrė
AlvydasR 2013-01-16 13:05
Jeigu nieko nėra, tai ką tada Einšteino teorijoje gravitacija iškraipo? Kelintą kartą klausiu ir taip man niekas nepaaiškina..
_alvydas_ 2013-01-16 13:13
Nepatinka man terminas "neigiame". Ką tai turėtų reikšti, kad viskas atvirkščiai? Ne, sakau, kad yra koreguotina truputį. Toliveika egzistuotų, jei būtų galima perduoti informaciją tokiu būdu. Sakykim turi keletą porų skirtingų susietų dalelių, pamatuoji jų sąvybes, kitas nutolęs stebėtojas turėdamas pusę to rinkinio turėtų suprasti kokių eiliškumų jos buvo matuotos. To nėra ir būt negali. Bet kaip iš tikro yra turbūt nėra paprasta sugalvot. Bet tai nereiškia, kad jau visai neįmanoma. Šiuo metu labiau domina kaip veikia magnetinis laukas, nes čia akyvaizdžiai elektrinio lauko susidarymo niuansas, kai ta "rakštis" juda eterio atžvilgiu. Ir būtent tos "rakšties" modeliu manau galima atkurti Maksvelo lygtis arba jas patobulinti ir numatyti eksperimentus geriau nei ji. http://vev50.narod.ru pažiūrėk eksperimenty Tomilina kairej menu, neisikelia čia tiesioginis linkas. Nobelis... na bapkės nepamaišytų, puse turbūt panaudočiau fizikai.
Niemand 2013-01-16 13:25
Nieko neiškraipo daiktine prasme, tiesiog keičia "geometrijos dėsnius" lokaliai. Erdvėlaikis nėra "daiktas", tai taisyklių visuma.
Niemand 2013-01-16 13:28
Visų nepripažintų Einšteinų teorijoms laiko nepakaktų
_alvydas_ 2013-01-16 15:12
Na ne taip ten yra dėl Bell, ten eksperimentas be atgaliniu laidų neveiktų. Bet čia didelė tema kitiem metam gal. Taip kaip aš apibrėžiau eksperimentą neveiktų. Dėl Tomilino eksperimentų su magnetiniu lauku tai čia idomu nuo kada fizikų nebedomina eksperimentai netelpantys į jų teorijas?
AlvydasR 2013-01-16 21:56
O kodėl eteris būtinai turi būti daiktas? Ar erdvėlaikis ar eteris ar visata, koks skirtumas kaip pavadinsi? Esmė ta, kas skirtinguose taškuose turi skirtingas savybes. “Taisyklių visuma”. Jeigu kažką galima aprašyti taisyklėmis, vadinasi nėra taip, kad nieko nėra. Ir, be abejo, tai nebūtinai turi būti daiktas. Juk taisyklėmis aprašomi ir laukai. Matyt yra ir dar kažkas..
MrT 2013-01-17 00:36
Laukai nera nei daiktas nei dar kazkas - jie neegzistuoja. Jie reikalingi tik supaprastinti skaiciavimus ir padeti lengviau isivaizduoti tam tikros jegos veikimo ribas ir ju stipruma nuo jegos saltinio.
AlvydasR 2013-01-17 08:41
Labai įdomu, paaiškinkite plačiau, prašom, kaip galima perduoti jėgą per „nieką“? Kas yra tas „niekas“, kad sugeba perduoti jėga? Taip pat būtų labai įdomu sužinoti ir kas yra jėga, kuria „niekas“ sugeba perduoti?
_alvydas_ 2013-01-17 09:55
bangas. Ir taip paaiškinti magnetinį lauką kaip tų stovinčių bangų susiskersavimą, kai krūvis juda terpės atžvilgiu.
Niemand 2013-01-17 11:52
Priežastis yra daugiau buitinio proto produktas nei gamtos faktas. Priežastingumas ta prasme, kad priežastis (poveikis) negali būti ankstesnis už rezultatą (pokytį) lyg ir egzistuoja, nors fizikai dėl to iki galo nesutaria. Priežastingumas ta prasme, kad kiekvienas rezultatas (pokytis) turi priežastį (poveikį), neegzistuoja. Savybė negali turėti priežasties - tam ji ir savybė. Savybės pokytis gali turėti arba neturėti priežasties. Jėga gali būti dvejopai - kaip apsikeitimas materialiais mediatoriais arba kaip skirtingų dėsnių veikimas skirtingose lokalizacijose. Vyraujanti pozicija nuo ~Feinmano, kad kiekviena fundamentali jėga turi daleles mediatorius, kuriomis apsikeičiant ir įvyksta sąveika (fotonai, Z ir W bozonai, gliuonai). Problema yra tik gravitonai - niekas jų nerado, nors iš principo jau senai turėjo. Dėl to Hokingas iškėlė hipotezę, kad gravitacija gali būti visiškai kitokios prigimties jėga arba, tiksliau tariant, net ne jėga, o jos iliuzija, atsirandanti projektuojant lokalią geometriją į kitas lokalizacijas. Žinoma, galbūt jis neteisus, o gravitonas visdėlto egzistuoja, tik labai gerai maskuojasi. Nors dažniausiai sąvoka suponuoja jėgą viena ar kita prasme, bet gali būti ir sąveika be jokios jėgos, t.y. du (ar daugiau) objektai gali įtakoti vienas kito savybes be jokių mediatorių, neįtakodami lokalinių dėsnių, bet kokiu atstumu ir per nulinį laiką, tačiau tokia sąveika "neneša naudingos informacijos" (bent jau pagal dabartinę teoriją). Bell'o teoremos atveju jokių laidų nėra, tame ir yra tos teoremos esmė - paneigti "laidų", moksliškai vadinamų paslėptais kintamaisiais, egzistavimo galimybę, apie kurią savo laiku bandė samprotauti Einšteinas, Podolskis ir Rozenas. Banga yra tik matematinė išraišką, modelis. Tai, kad tas pats principinis modelis tinkamas ir bangai baloje, ir elektrono bangai, jokiu būdu nereiškia, kad elektronui reikia balos.
_alvydas_ 2013-01-17 12:47
Na viskas ok tik nepaminėjai, kad tai yra dabar vyraujantis požiūris. Būtent "požiūris" o nebūtinai kaip yra iš tikro. Dėl laukų pima pažiūrim kaip "susitvarkysi" su jau minėto Tomilino eksperimentų paaiškinimu. Dėl apsikeitimo virtualiais "mediatoriais", iš kur kūnas žino į kurią pusę pasiūst tuos metiatorius? kad jais galėtų "apsikeisti". Dėl Bell jei netingi nubraižyk paprasčiausią, bet pilną eksperimento schemą. Vien žodžiais čia nieko neišsiaiškinsim.
AlvydasR 2013-01-17 13:02
Statistika teikia, kad rajone, kur yra daugiau bažnyčių, yra daugiau ir barų. Iš to tikrai negalima daryti išvados, kad Jėzus mėgo gerti, bet galima būti tikri – ir bažnyčių ir barų skaičių įtakoja tie patys veiksniai – žmonių koncentracija.
Niemand 2013-01-17 13:36
Nu tai parašyk straipsnį į DELFI, ten žmonės mėgsta SRT, BRT ir kvantinę mechaniką paneiginėti
Niemand 2013-01-17 13:46
Gal dafai išklausyk bent jau kvantinės mechanikos įvadą, youtube yra bent keletas ~20 val. trukmės, o tai dabar pievas kalbi kaip pradinukas apie trigonometriją...
AlvydasR 2013-01-17 14:08
Delfio neskaitau, tai nežinau ką ten rašo, bet esmė ne paneigime, o teigime. Susidaro toks vaizdas, kad tik tam tikra grupelė, gali fantazuoti be jokio saiko ir atsakomybės, o visi kiti gali tik su jais sutikti arba ne. Kitiems mąstymas yra tabu, jeigu jie to tabu nesilaiko, tai visi jų darbai, kurie neatitinka „partinės linijos“ yra klastotės. Jeigu teisingai supratau, tai tie išrinktieji turi savo forumus. Ir tegu. O čia žmonės dalinasi ir oficialiai nepripažintomis teorijomis, jų perspektyvomis, modeliai bei savais pastebėjimas ir pamąstymais. Aš labai pasigendu jūsų minčių. O kaip jums atrodo, ką teigiate Jūs? Ar Jūs savo nuomonės neturite?
_alvydas_ 2013-01-17 14:46
Na va numetei nors vieną linką. Iš ko turėčiau suprast kad čia klastotė? Jei nori imam ir nagrinėjam kokį nors eksperimentą, tada kiekvienas savo interpretacijas, bet ne teorija pirma po metų jieškosim ją patvirtinančių eksperimentų. Pirma turi eiti eksperimentų analizė kitaip neverti nieko čia nei tie straipsniai (po 10 kart paminint gerai žinomo fiziko pavarde ir nieko nepasakant iš esmės ) nei diskusijos.
AlvydasR 2013-01-17 15:10
100% DELFI stilius...