Svajojantiems tapti nematomais – teorinė galimybė  (0)

Nuotykių ištroškę svajotojai nė už ką nepraleistų progos tapti nematomais. Pagaliau ši jų viltis turi prošvaisčių būti įgyvendinta. Jau dešimtmetį vis bandomas sukurti nematomumo apsiaustas pagaliau įgavo gana lengvai pritaikomą formą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sudėtinga technologija


Mokslininkai iš Kalifornijos Berklio universiteto sukūrė apsiaustą, galintį pradanginti mažus daiktus. Nors žmonėms ar dideliems objektams paslėpti jis dar nėra pritaikytas, mokslininkai džiaugiasi galėję pradžiuginti pasakų ar fantastinių serialų gerbėjus.

Nematomumo apsiaustas yra sudarytas iš ypač plono audinio, kurio storis siekia vos 80 nanometrų. Jam pagaminti prireikė be galo daug mažyčių aukso plyteles primenančių „nanoantenų“. Jos ir padeda pradanginti daiktus, mat nukreipia šviesos bangas nuo objektų.

Bandyta sukurti ir anksčiau


Nors nematomumo apsiaustas jau dešimtmetį neduoda ramybės mokslininkams, visgi tik šįkart pavyko sukurti pakankamai lankstų audinį. Anksčiau kurti apsiaustai buvo nepatogūs dėl jų dizaino, o naujausiąjį galima apsukti aplink bet kurį objektą.

Kai daiktas apgobiamas nematomumo apsiaustu, nematomu tampa ne tik norimas objektas, bet ir pats apsiaustas. Tai atsitinka dėl to, kad atspindėtas šviesos intensyvumas prilygsta atspindėtam nuo veidrodžio.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Etaplius.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai (0)