Vartotojai pateikė ieškinius Mercedes ir Volkswagen dėl kompanijų pasitraukimo iš Rusijos  ()

Moskvičiai, aišku, gerai, bet nesinori, kad Mersedesai ir Volkswagenai liktų tik atsiminimuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vartotojų teisių apsaugos organizacijos „Visuomeninė vartotojų iniciatyva“ (VVI) atstovai pateikė teisinį ieškinį General Motors, Mercedes, Volkswagen ir Toyota Motor, kuriuo reikalaujama atnaujinti tiekimą į Rusiją. Apie tai rašo „Izvestija“, su nuoroda į VVI vadovą Olegą Pavlovą

VVI atstovų nuomone, užsienio kompanijos, dėl šaliai įvedamų sankcijų pristabdžiusios darbą Rusijoje, pažeidžia rusų vartotojų teises. Pasak Pavlovo, rusams nepasiekiamas automobilių remontas, techninis jų aptarnavimas ir kitos kompanijų teikiamos paslaugos. Esminiai organizacijos reikalavimai — nutraukti vykdyti sankcijas ir atnaujinti produkcijos teikimą į Rusiją.

Ką svarbu žinoti:

Be to, kad būtų užtikrinti vartotojų interesai, ieškovai pareikalavo areštuoti automobilių gamintojų sąskaitas ir turtą.

„Ivestija“ duomenimis, Toyota Motor pretenzijas pavadino „nepagrįstomis“ ir pareiškė, kad vartotojai „dėl remonto darbų, techninio aptarnavimo ir kitų operacijų gali kreiptis į oficialius platintojus“.

Kas dar žinoma:

Anksčiau rusai pateikė ieškinius prieš amerikietišką internetinį kino teatrą Netflix, kuriais reikalaujama atnaujinti transliavimo tarnybos abonementą ir kompensuoti „moralinę žalą“.

 

Maskvos Chamovnikų teismas ieškinį nagrinėti atsisakė. Teisinio ginčo tesime detalės nepateikiamos.


snob.ru




(5)
(2)
(3)

Komentarai ()