[Žinios trumpai] Paskutinės akimirkos iki naujo karo: jau telkiamos pajėgos, paskelbta operacijos pradžios data  ()

Turkija ruošiasi naujai specialiajai operacijai Sirijoje, ji prasidės šią savaitę – praneša žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak žurnalistų, Turkijos ginkluotųjų pajėgų daliniai yra sutelkti pasienyje netoli Sirijos miestų Tel Rifato ir Manbidžo. Kariškiai laukia įsakymo pulti.

Turkija ruošiasi naujai vadinamajai specialiajai operacijai Šiaurės Sirijoje, ji turėtų prasidėti šią savaitę. Apie tai praneša Turkijos laikraštis „Hürriyet“.

Laikraščio teigimu, šiuo metu Turkijos ginkluotųjų pajėgų daliniai yra sutelkti pasienyje prie Sirijos miestų: Tel Rifato (esančio 18 km nuo Turkijos) ir Manbidžo (30 km).

„Tikimasi, kad operacija prasidės šią savaitę, regione pastebimas padidėjęs aktyvumas“, – sakė korespondentas iš įvykio vietos.

Kartu laikraštis pažymi, kad nors „specialiajai operacijai“ dar tik ruošiamasi, Turkijos oro pajėgos jau atakuoja tariamus, Turkijoje teroristine laikomos Kurdistano darbininkų partijos (PKK), objektus. Nurodoma, kad Turkijos kariuomenės tikslas – „per trumpą laiką išvalyti du regionus nuo kovotojų“ ir išplėsti vadinamąją saugumo zoną. Ankara taip pat ketina grąžinti namo apie 500 000 Sirijos pabėgėlių, kurie dėl karo veiksmų buvo priversti palikti Tel Rifatą ir Manbiją.

Laikraščio teigimu, PKK nariai ruošiasi „specialiosios operacijos“ pradžiai: miestuose kasami apkasai, priešakinėje linijoje, keliuose ir strategiškai svarbiuose pastatuose dedamos minos ir savadarbiai sprogstamieji užtaisai.

 

Kaip rašo Turkijos laikraštis „Cumhuriyet“, birželio 7 dieną Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas surengė susitikimą su Nacionalistų judėjimo partijos vadovu Devletu Bahceli, kurio metu buvo aptarta „speciali operacija“ Sirijoje.

„Per susitikimą R.T.Erdoganas perdavė Bahceliui operacijos detales. Savo ruožtu Bahceli pasakė Erdoganui, kad [partija] palaiko antiteroristinę operaciją", – rašo laikraštis.

Prieš tai Turkija jau du kartus siuntė savo karius į Siriją: 2018 metais Afrine ir 2019 metais Ras al Aine. Dėl to Ankara sukūrė vadinamąsias „saugumo zonas“.

 

Gegužės 24 dieną Recepas Tayyipas Erdoganas paskelbė, kad Turkija pradės karinę operaciją Sirijoje, siekdama išplėsti saugumo zoną 30 km. Pasak prezidento, prioritetiniais taikiniais turėtų tapti sritys, iš kurių vykdomi išpuoliai prieš Turkiją. Žurnalistas Ragipas Soylu patikslino, kad saugumo zonos išplėtimas planuojamas Šiaurės Sirijoje, kur yra įsikūrę Sirijos kurdų savigynos pajėgų daliniai.

Vėliau žiniasklaidoje pasirodė nuotraukos, kaip Turkijos kariuomenė artilerija apšaudė kurdų pozicijas Sirijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(21)
(-8)

Komentarai ()