[Žinios trumpai] Lenkijos prezidentas pasibaisėjęs EU lyderiais: pokalbiai su Putinu prilygsta kalbėjimui su Hitleriu  ()

Andrzejus Duda, Lenkijos prezidentas, negali pakęsti, kad Prancūzijos ir Vokietijos lyderiai kartas nuo karto vis paskambina Putinui. Tai darė ir Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, o Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas apskritai pastaruoju metu tuo garsėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokiečių „Bild“ rašo, kad prezidentui Dudai tokie pokalbiai telefonu prilygsta skambinimui Hitleriui Antrojo pasaulinio karo metu. Tačiau Macronas pats paaiškino, kodėl tai daro - pasak jo, siekiant išsaugoti diplomatinio sprendimo galimybes, negalima pažeminti Rusijos.

„Ar kas nors Antrojo pasaulinio karo metu taip kalbėjosi su Hitleriu? Ar kas nors sakė, kad Hitleris turi išsaugoti veidą? Kad turime veikti tokiu būdu, kuris nepažemintų Adolfo Hitlerio? Negirdėjau tokių balsų“, sakė Duda.

Scholzas ir Macronas bendrame pokalbyje telefonu gegužės 28 dieną ragino Putiną paleisti 2500 „Azovstal“ gamykloje tarnavusių Ukrainos gynėjų. Tai yra geras pavyzdys, kad tokie pokalbiai yra bereikšmiai ir Putinui tokie raginimai nerūpi.

 

Vienas iš būdų, kaip Vakarai bando pakeisti Rusijos nuomonę, yra izoliacija. Ekonominė izoliacija kuriama sankcijomis. Rusija galėtų būti išmesta kone iš visų tarptautinių organizacijų, tačiau politinė izoliacija nevyksta, nes Vokietijos ir Prancūzijos lyderiai vis skambina Putinui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()