[Žinios trumpai] Rusų pėstininkai nebegalės pasislėpti net tranšėjose: Prancūzija atsiuntė specialią „CAESAR“ amuniciją, šluoja viską iš eilės  ()

Ukraina iš Prancūzijos gavo nekontaktinių sprogdiklių „Caesar“ sviediniams, skirtiems pėstininkams naikinti tranšėjose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak karo eksperto Olego Ždanovo, jis yra gana galingas ir naudojamas smogti pėstininkams, tiek esantiems atvirose vietose, tiek pasislėpusiems. Tai jis pasakė „24 kanalo“ eteryje.

„Tie pėstininkai, kurie sėdi tranšėjose, bei atvirai išsidėsčiusi nešarvuota technika. Tam ir skirtas šis sprogdiklis“, – pabrėžė V. Ždanovas.

Jis patikslino: vienintelis skirtumas yra tas, kad šiandien „Caesar“ haubicų sviediniai sprogdinami kontaktiniu metodu, t. y. kontaktuojant su žeme arba su taikiniu, į kurį jie pataiko. Kaip aiškina ekspertas, perduodamas nuotolinis sprogdiklis susprogdins sviedinį tam tikrame aukštyje, kuris yra nustatytas. Yra žema ir aukšta padėtis, o sviedinio sprogimas iš oro paskleidžia šrapnelius nuo viršaus iki apačios – jie pataiko tiesiai į tranšėją.

„Žalos zona yra daug platesnė, o pataikymo į priešą tikimybė daug didesnė. Dėl sprogimo ore šrapnelio sviedinys efektyviau pataiko į priešą“, – sakė O. Ždanovas.

 

Kaip pranešama, Prancūzija svarsto galimybę perduoti Ukrainai dar šešias naujas „Caesar“ haubicas. Žiniasklaida spėliojo, kad Prancūzijos prezidentas E. Macronas apie antrosios siuntos perdavimą gali paskelbti kitą savaitę lankydamasis Ukrainoje. Tačiau Paryžius netrukus paneigė tokius Prancūzijos vadovo planus. Jie teigė, kad jo vizito į Kyjivą data dar nenustatyta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(158)
(10)
(148)

Komentarai ()