[Žinios trumpai] Įtampa pasiekė karščiausią tašką - Kinija paskelbė kritinę sąlygą, kuriai esant ji nedvejodama pradės karą prieš Taivaną  ()

Įtampa Rytų Azijoje auga dienomis – Kinija toliau brėžia raudonąsias linijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija yra pasirengusi nedelsiant pradėti karą prieš Taivaną, jei Taipėjus paskelbs savo nepriklausomybę.

Atitinkamą pareiškimą Kinijos gynybos ministras Wei Fenghe padarė per pirmąjį susitikimą su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu Singapūre, informuoja „Al Arabiya“.

Pokalbio metu Pentagono vadovas patikino, kad Vašingtonas vis dar laikosi „vienos Kinijos“ politikos. Tuo pat metu JAV Kinijos ginkluotųjų pajėgų veiksmus regione laiko „neatsakingais ir neprofesionaliais“.

Reaguodama į tai, Kinijos ministras apkaltino Amerikos pusę provokuojant įtampą tiekiant ginklus Taivanui, taip pat perspėjo Austiną apie Pekino pasirengimą imtis karinių veiksmų prieš Taipėjų, jei kas nors nuspręstų salą atskirti nuo Kinijos.

Savo ruožtu Amerikos gynybos sekretorius paragino kolegą parodyti santūrumą regione ir nekeisti status quo Taivano atžvilgiu. 

Pentagono vadovas taip pat perspėjo Kinijos pusę neteikti Rusijai jokios materialinės pagalbos Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą fone. Kinijos gynybos ministerija pareiškė, kad paramos Maskvai neteikia. Apibendrinant, gynybos departamentų vadovai sutarė, kad krizinėms situacijoms spręsti būtina sukurti komunikacijos kanalus. 

 

Kinijos vyriausybė salą laiko neatsiejama savo teritorijos dalimi, o Taipėjaus valdžia save vadina vienintele teisėta visos Kinijos vyriausybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()