[Žinios trumpai] „Putinas pasiekė ribą: 4 požymiai, kad viskas labai labai blogai“  (2)

Sergejus Grabskis įsitikinęs, kad Rusijos okupacinė armija beveik išnaudojo savo puolimo potencialą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aiškūs ženklai rodo, kad Rusijos kariuomenė sparčiai išsenka.

Juos televizijos kanalo „Ukraina 24“ eteryje išsakė karo ekspertas Sergejus Grabskis.

„Jei dabar eisime palei fronto liniją ir pamatysime, kas vyksta, pamatysime, kad priešas vykdo aktyvias puolimo operacijas labai ribotame fronto sektoriuje: Severodonecke, Svjatogorske, Limane ir šiek tiek Popasnos srityje. Nepaisant to, kad jie turi penkis kartus didesnį pranašumą Donbase, per pastarąsias 45 dienas judėjimo praktiškai nėra“, – sakė ekspertas.

Jis mano, kad Rusijos okupacinė armija jau yra „ant išsekimo ribos“. Yra keturi ženklai.

  • 1. Aktyvių manevravimo veiksmų atsisakymas. Rusijos kariuomenė praktiškai nesinaudoja kariuomenės perkėlimu, kad suteiktų netikėtų smūgių Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.
  • 2. Bandymas rasti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybos silpnąsias vietas. Rusija negali pasinaudoti savo pranašumu darbo jėgos ir technologijų srityje. Vietoj to ji ieško skylių Ukrainos kariuomenės gynyboje, bando įsiskverbti.
  • 3. Personalo trūkumas. Rusijos Federacija neturi pakankamai atsargų, kad galėtų kompensuoti nuostolius, taip pat uždaryti problemines sritis. „Priešas atitraukia dalinius iš Vasylivkos, Zaporižios ir Melitopolio sričių, siekdamas „uždaryti skyles“ dešiniajame Dniepro krante – Chersono kryptimi. Nėra pajėgų net perkelti į Donbasą. Bandoma maksimaliai išsilaikyti ten, kur jiems pavyko nubėgti“, – sakė Grabskis.
  • 4. Didžiulė artilerijos ugnis fronte, siekiant sustabdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą. „Priešas kuria artilerijos „skėtį“, kad Ukrainos kariai nepriartėtų prie smūgio nuotolio su prieštankiniais ginklais... Juos bandoma išlaikyti iki 3 km atstumu“, – sakė ekspertas.

 

Jis patikslino, kad rusai desperatiškai bando įsitvirtinti teritorijose, kurias sugebėjo užimti pirmajame plataus masto invazijos etape. Akivaizdu, kad nėra jėgų judėti į priekį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(101)
(1)
(100)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: