[Žinios trumpai] Fantastiškas puolimas pietuose: Ukraina atidarė 80 km frontą, priartėjo prie Chersono 15 km atstumu, Rusija negali nieko padaryti  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos, vykdydamos atsakomąsias operacijas Chersono srityje, kairiajame Inguleco upės krante, įkūrė stabilią atramą ir 15 km atstumu priartėjo prie Chersono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Ukrainos prezidento patarėjo Aleksejaus Arestovičiaus, šio fronto ilgis siekia nuo 50 iki 80 km. Prieš tai Rusijos armijai nepavyko likviduoti nė vienos nedidelės Ukrainos kariuomenės atramos.

„Mūsų vykdomi veiksmai leidžia užmegzti tarpusavio sąveiką ir sutriuškinti priešą. Artimiausias taškas yra 15 kilometrų nuo Chersono" – kalbėjo Arestovičius.

Jis taip pat pažymėjo, kad šio fronto sukūrimas parodo Ukrainos kariuomenės gebėjimą žengti į priekį tokiomis sąlygomis, kai priešas turi vietinį pranašumą.

 

Be to, Ukrainos kariuomenė atrėmė priešą iš vakarų Iziumo kryptimi Charkivo srityje. Pastarosiomis dienomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos nustūmė rusus už kelių kilometrų ir toliau palaipsniui veržiasi į priekį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(0)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: