[Žinios trumpai] Ukrainos gynybos ministras atskleidė, kodėl Vakarai iš pradžių vengė tiekti sunkiąją ginkluotę: galvojo lygiai taip pat, kaip Rusija  ()

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas mano, kad Ukraina pranoko ir Vakarų prognozes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinė vadovybė manė, kad Ukraina kris nuo invazijos pradžios praėjus vos 12 valandų. Pasak Reznikovo, tai įrodo vieno nukauto karininko kišenėse rasti dokumentai. Ilgų ilgiausiai „Ukrainos galvos nukirtimas“ turėjo trukti tris dienas. Tačiau trūko daug ilgiau ir galiausai rusams teko atsitraukti nuo Kyjivo.

„Jie manė, kad bus Kyjivo centre per 12 valandų. Rusai naiviai tikėjosi, kad per 72 valandas Ukrainos valdžia pabėgs iš šalies. Nuoširdžiai, mūsų partneriai iš kitų šalių irgi buvo naivūs. Jie mums sakė, kad invazija yra neišvengiama ir mes pralaimėsime, kad mes turime vos 72 valandas. Ir dėl to jie nenorėjo tiekti sunkiųjų ginklų“, teigia Reznikovas.

Ir iš tikrųjų, artilerijos sistemos į Ukrainą pradėjo keliauti tik po to, kai rusai buvo nustumti nuo Kyjivo. Vakarai turi pragmatiškai vertinti situaciją. Jei Kyjivas greitai kris, nėra prasmės jam suteikti modernią ginkluotę, kuri iš karto pateks į priešo rankas. Kaip mano Reznikovas ir daugybė kitų ukrainiečių, apgindami Kyjivą jie įrodė, kad yra verti Vakarų paramos, pagarbos ir ginklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(2)
(26)

Komentarai ()