[Žinios trumpai] Sankcijų fone Šveicarija praranda savo patrauklumą: Rusijos naftos gigantai skubiai migruoją į naujai atrastą oazę  ()

Anksčiau Rusijos energinių išteklių verslininkai glausdavosi Ženevoje, Šveicarijoje. Tačiau dabar keliauja kitur.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinę prekybą vykdančios rusų įmonės mėgo įsikurti Šveicarijoje. Taip jos buvo geroje geografinėje padėtyje, geroje mokesčių aplinkoje ir ne Europos Sąjungoje. Tačiau neutralioji Šveicarija prisijungė prie Rusijai taikomų sankcijų ir dabar rusų verslininkai turi ieškoti kitų tarptautinių namų.

Jai tapo Dubajus - čia persikėlė jau keli dideli rusų verslo centrai. „Rosneft“ čia turi naują biurą, kaip ir LITASCO („Lukoil“ divizija) bei „Gazprom Neft“. Dubajus ir pats yra suinteresuotas tapti tokiu tarptautinės prekybos centru. Nors rusiški gamtiniai ištekliai Europoje ateityje praras įtaką, tas procesas bus labai palaipsnis. Taigi, Jungtiniams Arabų Emyratams tai yra puiki galimybė išplėsti savo ekonominius santykius su Europa ir Rusija.

Šveicarijos neutralitetas šiame kontekste dažnai aptarinėjamas Rusijoje. Šveicarija atsisako tiekti ginklus Ukrainai ir netgi neleidžia kitoms šalims vežti savo šveicariškų ginklu į Ukrainą. Tačiau tuo pat metu Šveicarija taiko sankcijas rusams ir Rusijos organizacijoms, įtrauktiems į Europos Sąjungos sankcijų sąrašus.

(2)
(2)
(0)

Komentarai ()