Efektingame video – Ukraina dronu atakavo naftos gamyklą Rusijos pietuose: orkai turės rimtų problemų su degalų tiekimu (Foto, Video)  ()

Žurnalistų teigimu, įmonė Novošachtinske priklausė Viktorui Medvedčukui. Gamykla vadinama didžiausia naftos produktų tiekėja Rusijos pietuose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-22 Efektingame video – Ukraina dronu atakavo naftos gamyklą Rusijos pietuose: orkai turės rimtų problemų su degalų tiekimu (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį rytą Rostovo srityje esančios Novošachtinskio naftos perdirbimo gamyklos (rafinavimo gamyklos) teritorijoje kilo gaisras. Tai parašė Rusijos agentūra „RIA Novosti“, remdamasi Rusijos Federacijos nepaprastųjų situacijų ministerija.

Žurnalistai pranešė, kad įmonėje užsidegė šilumokaitis, o pats gaisro plotas buvo 50 kvadratinių metrų. Į įvykio vietą atvyko dešimt ugniagesių komandų. Vėliau Rusijos žiniasklaida pranešė, kad gaisras buvo lokalizuotas. Pirminiais duomenimis, niekas iš gamyklos darbuotojų nenukentėjo.

Savo ruožtu propagandos žiniasklaida „Cargrad TV“ pranešė , kad gaisras kilo dėl drono sukelto smūgio. Vietos liudininkai taip pat kalbėjo apie UAV netoli įvykio vietos. Pasak kaimo gyventojų, gaisro dūmai pasklido dešimtis kilometrų.

Viešumoje pasirodžiusiame vaizdo įraše taip pat matyti, kaip naftos perdirbimo gamyklos link skrenda dronas, po kurio įvyksta sprogimas.

Novošachtinsko naftos perdirbimo gamykla pranešė, kad pirmasis bepilotis orlaivis užpuolė objektą 8.40 val. vietos laiku, atsitrenkęs į žalios naftos distiliavimo bokštą, pranešė „Reuters“. Antrasis dronas smogė 9.23 val. vietos laiku ir buvo nukreiptas į žalios naftos rezervuarus, pranešė „Reuters“, remdamasi naftos perdirbimo gamykla.

Neaišku, kuris smūgis buvo parodytas aukščiau esančiame vaizdo įraše.

Rusijos Rostovo srities gubernatorius Vasilijus Golubevas sakė, kad gamyklos vakuuminiame bloke kilo gaisras ir netoliese buvo rastos dviejų bepiločių orlaivių dalys, pranešė „Reuters“.

Kaip rašoma „Kuban News“ svetainėje, gamyklą užpuolė Ukrainos UAV „UKR SPEC Systems PD-1“. Viešumoje pasirodė ir tariamų drono nuolaužų nuotraukos.

 

P-1 yra žvalgybinis bepilotis orlaivis, kurį 2015 metais sukūrė Ukrainos įmonė „UKR SPEC Systems“. 2018 m. jis buvo pristatytas kariniame parade, skirtame Ukrainos nepriklausomybės dienai.

Novošachtinsko naftos produktų gamykla, pastatyta 2009 m., gamina mazutą, jūrinį ir dyzelinį kurą, taip pat tiesioginį benziną. „RIA-Novosti“ duomenimis, ji yra didžiausia naftos produktų tiekėja Rusijos pietuose.

2021 metais programos „Schemos“ žurnalistai teigė , kad Viktoras Medvedčukas buvo įmonės savininkas, tačiau vėliau gamyklą pardavė, kuriai buvo taikomos Ukrainos sankcijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()