[Žinios trumpai] Rusija stumiama lauk iš aukso rinkos: eksportas beveik išnyko - be darbo rizikuoja likti 40 000 žmonių  ()

Užsienio rinkų praradimas Rusijos aukso gavybos pramonę pastatė ant nelaimės slenksčio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antrą vietą pasaulyje pagal aukso gavybą užimančiai Rusijos Federacijai artimiausiu metu gresia katastrofiška aukso gavybos pramonės situacija: gamyba gali sumažėti 40 proc., be darbo liks apie 40 tūkst. gyventojų. To priežastis – užsienio rinkų praradimas.

Po Rusijos karių pradėtos invazijos į Ukrainą Rusija praktiškai nustojo eksportuoti auksą.

Pernai per mėnesį į tarptautinę rinką buvo eksportuojamos apie 25 tonos aukso. Iki šiol tarptautinės sankcijos taikomos tik Rusijos Federacijos centrinio banko aukso atsargoms. Neatsižvelgiant į tai, kad pirmaujanti Rusijos aukso kasybos įmonė „Polyus“ nepatenka į sankcijų sąrašus, parduoti taurųjį metalą pasaulio rinkose tapo beveik neįmanoma.

Faktas yra tas, kad Londono tauriųjų metalų rinkos dalyvių asociacija nusprendė Rusijos naftos perdirbimo gamyklas išbraukti iš patikimų tiekėjų sąrašo, o 80% Rusijos aukso eksporto buvo tiekiama į JK.

Artimiausiu metu Rusijos auksui gali ateiti dar tamsesni laikai, mat auksas gali būti įtrauktas į septintąjį ES sankcijų Rusijai paketą. Agentūros teigimu, kelios ES šalys (daugiausia šiaurinės ir rytinės valstybės) primygtinai reikalauja sukurti dar vieną apribojimų Maskvai rinkinį.

 

Birželio 23-24 dienomis Briuselyje vyks ES lyderių susitikimas, po kurio dalyviai planuoja pareikšti apie ketinimą toliau dirbti su sankcijomis. Kalbant apie sankcijas Rusijos auksui, kol kas neaišku, ar tai bus eksporto, ar importo ribojimas, ar abu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)

Komentarai ()