„The Washington Post“ atskleidė, kur dingo Ukrainos amunicija: paaiškėjo daugybę metų vykdoma slapta Rusijos operacija - elitinis žvalgybos padalinys veikė visame pasaulyje  ()

Vakarų amunicijos prekeiviai sulaukdavo rusų grasinimų dėl galimų sandorių su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos specialiosios tarnybos buvo pradėjusios tikrą karą tam, kad Europoje, Azijoje ar Afrikoje, niekas neparduotų Ukrainai 152 mm sviedinių.

„The Washington Post“ sužinojo apie grasinimus, kuriuos iš rusų sulaukė neįvardinti Vakarų amunicijos pardavėjai.

„Būsite likviduoti, jei parduosite bent ką nors Ukrainai“, – leidinys cituoja Rusijos Federacijos atstovus.

Pasak karo žurnalisto Andriaus Tsaplienkos, amunicijos trūkumas Ukrainoje visų pirma atsirado dėl to, kad Rusija ilgus metus taikėsi į Ukrainos sandėlius ir amunicijos tiekėjus užsienyje. Ir tai buvo aiškus signalas, kad Putinas ruošia masinę invaziją.

Rusija žinojo, kad Ukrainoje pritrūks 152 mm šaudmenų, todėl 2015–2018 metais buvo detonuojami artilerijos sandėliai Svatove, Balaklijoje, Kalinovkoje, Ičnoje.

Generalinė prokurorė Venediktova kalbėjo apie sprogstamojo užtaiso sprogimo Kalinovkoje versijos patvirtinimą. Kitų atvejų tyrimai dar nebaigti.

 

„Tai reiškia, kad sprendimas dėl plataus masto invazijos buvo priimtas ne pernai, o bent jau 2015 m., kai prasidėjo tokių sprogimų serija. Ar net anksčiau, atsižvelgiant į tai, kad 2014 m. spalio ir gruodžio mėn. Vrbeticos sandėliuose, Čekijoje, kuri tuo metu potencialiai galėjo būti tik 152 mm šaudmenų tiekėja Ukrainai, rusai taip pat surengė sprogdinimus“, – komentuoja Tsaplienko.

Jis įsitikinęs, kad vos prasidėjus staigioms avarijoms šaudmenų sandėliuose, daugeliui Ukrainos kariškių jau buvo aišku, kas bus toliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(6)
(54)

Komentarai ()