[Žinios trumpai] Nutekinta metodinė medžiaga kaip teisingai girti Putiną: pateikiamų teiginių absurdiškumas peržengia bet kokias ribas  ()

FSB rengia metodinę medžiagą kaip teisingai girti Putiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnyba perėmė naują FSB metodinę medžiagą, pagal kurią Rusijos pareigūnai mokomi tinkamai pagirti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir komentuoti karą Ukrainoje.

Dokumente, kurį SBU perėmė slaptais ryšio kanalais siunčiant federalinei vykdomajai valdžiai, yra užrašas „griežtam naudojimui“.

Jame pateiktų tezių pagrindu Rusijos pareigūnai, menininkai ir sportininkai turėtų ruošti savo kalbas.

SBU teigimu, šio dokumento tezės buvo panaudotos kovo mėnesį Maskvos Lužnikų stadione vykusiame koncerte, skirtame Krymo aneksijos metinėms, ir birželį vykusiame Sankt Peterburgo ekonomikos forume.

„Vienas pagrindinių FSB įsakymų yra pagirti Putiną. Juk būtent jis neva „neleido kariauti Vakarų taip trokštamoje Rusijos teritorijoje“ ir „asmeniškai apsaugojo Rusiją nuo sunaikinimo, o rusus nuo klūpėjimo“, – pabrėžė SBU atstovas Artemas Dyachterenko.

FSB analitikai išvardija argumentus, kad rusai nebijotų įsipareigojimų nevykdymo ir tarptautinių sankcijų.

„Sankcijos yra naujos galimybės, o Vakarai kenkia pirmiausia sau“, – taip metodinėje medžiagoje paaiškinamas Rusijos Federacijos ekonomikos nuosmukis.

 

O norėdami atleisti save nuo atsakomybės už rusų nuskurdinimą po vasario 24-osios, propagandistai turi įtikinti, kad sankcijos yra ne „karinės specialiosios operacijos“, o pasaulinės neapykantos Rusijai ir viskam, kas rusiška pasekmė.

Dyachterenko pažymėjo, kad anksčiau perimtoje FSB metodikoje jie atkreipė dėmesį į aukštą jaunų žmonių pacifizmą. Šis dokumentas atkreipė dėmesį į darbą su jaunimu.

„Propagandistai rado „patobulinimą“ ir jiems. Pavyzdžiui: Rusijos specialiųjų tarnybų vykdomas „Instagram“ blokavimas vadinamas visiška Rusijos valdžios pergale ir akivaizdžia Vakarų nesėkme. Juk dauguma rusų pirmenybę teikia „Odnoklassniki“, – sakė SBU atstovas.

 

„Vienintelis dalykas, į kurį FSB pareigūnai savo metodikoje neatsižvelgia, yra ašarų srautas pačiame „Instagram“ tinkle iš Rusijos tinklaraštininkų. Kažkodėl jie turi kentėti dėl savo vyriausybės sprendimų“.

Prisiminkite, kad Rusijos teritorijoje kovo 14 d. Rusijos valdžia užblokavo socialinius tinklus „Instagram“ ir „Facebook“. Po to teismas socialinių tinklų savininkę įmonę „Meta“ pripažino ekstremistine.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()