[Žinios trumpai] Paaiškėjo, kur didžiuliais ešelonais keliauja artilerijos amunicija iš Baltarusijos sandėlių - didelių problemų ženklas?  (2)

Rusija Donbaso puolimui sunaudoja labai daug artilerijos sviedinių. Natūralu, kad jų po truputį ima trūkti. Bet Rusija gali naudotis ne tik savo sandėliais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-27 [Žinios trumpai] Paaiškėjo, kur didžiuliais ešelonais keliauja artilerijos amunicija iš Baltarusijos sandėlių - didelių problemų ženklas?  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijoje iš Minsko-Stepjankos geležinkelio stoties Rusijos kryptimi buvo išsiųstas traukinys su amunicija. Šiuo metu stotyje kraunami 20 vagonų, savo „Facebook“ puslapyje praneša Informacinio pasipriešinimo grupės karinis-politinis stebėtojas, karo ekspertas Aleksandras Kovalenko.

Vakarų karinių ekspertų ir žvalgybos pareigūnų, kuriuos cituoja „Washington Post“, teigimu, Rusijos artilerijos atsargų dydis yra kertinis veiksnys tolesnei karo eigai. Rusijos puolimas beveik visiškai priklauso nuo amunicijos atsargų, ypač artilerijos sviedinių. Okupantų sunaudojamos amunicijos apimtys yra tokios didelės, kad nei viena pasaulio kariuomenė, įskaitant Rusijos Federaciją, negali jų kompensuoti realiu laiku.

Labai tikėtina, kad rusams baigiasi artilerijos sviediniai, tai netiesiogiai liudija ir jų importas iš Baltarusijos.

„Jų atsargos nėra beribės“, – sakė vienas Vakarų pareigūnas „Washington Post“ komentare.

 

„Lukašenkos režimas, vengdamas tiesioginio dalyvavimo kare prieš Ukrainą, dabar tiekia amuniciją Rusijos kariuomenei. Tai rodo amunicijos trūkumą Rusijos sandėliuose prie sienos su Ukraina. Ešelonai kraunami ir atokiuose Rusijos Federacijoje regionuose - pavyzdžiui, Usūrijos. Būtent dėl ​​šios priežasties Maskvos spaudimas Minskui dabar pirmiausia yra susijęs su amunicijos ir įrangos pervežimu“, – teigia Kovalenko.

(12)
(15)
(-3)

Komentarai (2)