Kremliaus TV propagandistas: „Rusija pasiruošusi tiesioginei konfrontacijai su visa NATO – pralaušime koridorių palei visą Baltiją“ (Video)  (14)

Rusijos valstybinės televizijos laidų vedėjas perspėjo, kad šalis yra pasirengusi karui su NATO, įtampai tarp Maskvos ir Vakarų ir toliau didėjant dėl karo Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekmadienį kalbėdamas per valstybės kontroliuojamą „Rossija-1“ kanalą televizijos laidų vedėjas Vladimiras Solovjovas sakė, kad Rusija Ukrainoje naudoja tik 18 procentų savo armijos, o jos kariuomenė kovoja „taikos meto“ dydžiu, todėl prireikus yra pasirengusi „tiesioginei konfrontacijai“ su tarptautiniu kariniu aljansu.

Laidoje taip pat kalbėjęs Valstybės Dūmos deputatas ir buvęs Rusijos pietinės karinės apygardos vado pavaduotojas Andrejus Guruliovas gyrėsi, kad Rusijos branduolinis pajėgumas reiškia, kad ji gali „likviduoti visas atakos priemones, keliančias grėsmę Rusijos teritorijai“.

Atsakydamas Solovjovas sakė: „Štai kodėl suprantama, kodėl šiuo metu naudojame mažiau nei 18 procentų savo ginkluotųjų pajėgų, kuri yra mūsų taikos meto armija, nes esame pasiruošę tiesioginei konfrontacijai su visos NATO ginkluotosiomis pajėgomis“.

Abu vyrai kalbėjosi apie Suvalkų koridorių – strategiškai svarbią teritoriją į pietvakarius nuo Lenkijos ir Lietuvos sienos bei trumpiausią sausumos kelią iš žemyninės Rusijos į jos eksklavą Kaliningradą.

Guruliovas pažymėjo, kad Suvalkų koridoriaus dydis Rusiją tenkintų.

„Visi ginčijosi dėl Lietuvos. Kokio mums Suvalkų koridoriaus reikia? Iki pat Baltijos jūros. Tarsi šneka apie koridorių nuo virtuvės iki svetainės — 20 kilometrų, 40 ar 60 kilometrų. Kas tai turėtų būti? Pralaužti koridorių, kuriame NATO pajėgos būtų abiejose pusėse?".

 

„Nei vienas normalus kariškis to nesiryžtų. Mums reikia prasibrauti į koridorių iš Sankt Peterburgo palei Baltijos jūros pakrantę. Tik tada turėsime normalų Kaliningrado miesto tiekimo maršrutą", – pridūrė jis.

 

Jis sakė, kad jei kitos šalys to nemato, Maskva turės „nuodugniai tai paaiškinti“, neįtraukiant Baltarusijos, Rusijos kaimynės ir sąjungininkės.

Tada abu vyrai perėjo prie branduolinių ginklų temos.

Solovjovas sakė, kad Vakarų politinius lyderius „ištiko širdies priepuoliai“, kai Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka ir Rusijos kolega Vladimiras Putinas kalbėjosi apie raketų sistemas „Iskander“ ir „Sukhoi“ lėktuvus.

 

Guruliovas sakė, kad palei Baltarusijos vakarinę sieną dislokuotas „Iskander“ apims „100 procentų“ Vakarų Europos, nes turi iki 500 kilometrų nuotolį. Raketų sistema gali nešti branduolines galvutes.

 

„Su visomis mūsų gynybos sistemomis, įskaitant importuotas, jų efektyvumas siekia 90 procentų“, – sakė jis. „Devynios iš 10 raketų pasiekia taikinį, o vieną bando numušti, taip atsitinka. Manau, kad tai puikus rezultatas, kuris turėtų sukelti rimtų minčių mūsų priešams, nepaisant to, kiek Vakarai mus provokuoja panaudoti branduolinį ginklą“.

„Atsižvelgdami į branduolinių ginklų keliamas grėsmes, pagal poreikį kurkite ir įgyvendinkite planus, kaip likviduoti visas Rusijos teritorijai grėsmę keliančias atakos priemones. Mes galime tai padaryti", – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(38)
(-37)

Komentarai (14)