[KARŠTA NAUJIENA] Nesutarimai baigti! Erdoganas nusileido – Turkija sutinka paremti Suomijos ir Švedijos narystę NATO (Video)  (1)

Suomijos ir Švedijos lyderiai susitiko su Turkijos prezidentu Erdoganu prieš NATO viršūnių susitikimą, siekdami priversti jį atsisakyti prieštaravimų dėl jų prisijungimo prie karinio aljanso.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-28 [KARŠTA NAUJIENA] Nesutarimai baigti! Erdoganas nusileido – Turkija sutinka paremti Suomijos ir Švedijos narystę NATO (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos prezidentas Sauli Niinisto pareiškė, kad Turkija sutiko paremti bendrą Suomijos ir Švedijos narystę NATO pirmąją Aljanso viršūnių susitikimo Ispanijos sostinėje Madride dieną.

Niinisto sakė, kad lūžis antradienį įvyko po to, kai trys šalys pasirašė bendrą memorandumą, „siekdamos išplėsti savo visapusišką paramą prieš grėsmes viena kitos saugumui“.

Prieš NATO viršūnių susitikimą Suomijos ir Švedijos vadovai susitiko su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu, siekdami, kad šis atsisakytų prieštaravimų dėl jų prisijungimo prie karinio aljanso.

Šiaurės šalių lyderiai anksčiau antradienį išreiškė optimizmą, kad Turkijos prezidentas gali atšaukti veto dėl jų siekio prisijungti prie aljanso.

Madride Erdoganas surengė daugiau nei dvi valandas trukusias derybas su Suomijos prezidentu Niinisto, Švedijos ministre pirmininke Magdalena Andersson ir NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu.

 

Ankara prieštaravo Švedijos ir Suomijos siekiui įstoti į NATO, remdamasi tuo, ką ji laiko atsainiu Šiaurės šalių požiūriu į kurdų grupes, kurias Turkija laiko grėsme nacionaliniam saugumui. Turkija galėjo neleisti Suomijai ir Švedijai prisijungti prie NATO, nes visos karinio bloko narės turi sutikti priimti naujas nares.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(1)
(41)

Komentarai (1)