[Žinios trumpai] Kremlius griežtai sureagavo į Turkijos karinę operaciją Sirijoje - karas leidžiamas tik Rusijai, visa kita neteisėta  ()

„Tikimės, kad Ankara susilaikys nuo veiksmų, galinčių pavojingai pabloginti ir taip sudėtingą padėtį Sirijoje“, – pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija tikisi, kad Turkija „susilaikys“ nuo puolimo Sirijos šiaurėje, ketvirtadienį sakė Rusijos užsienio reikalų ministerjo atstovė spaudai, Turkijos prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui atnaujinus grasinimus pradėti karinę kampaniją, nukreiptą prieš kurdų „teroristus“.

„Tikimės, kad Ankara susilaikys nuo veiksmų, galinčių pavojingai pabloginti ir taip sudėtingą padėtį Sirijoje“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės Marijos Zacharovos pranešime.

„Toks žingsnis, nesant teisėtos Sirijos Arabų Respublikos vyriausybės susitarimo, būtų tiesioginis Sirijos suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimas“ ir „sukeltų tolesnį įtampos eskalavimą Sirijoje“, – pridūrė ji.

Erdoganas trečiadienį atnaujino grasinimus surengti karinį puolimą Šiaurės Sirijoje.

„Mes žengiame dar vieną žingsnį kurdami 30 kilometrų saugumo zoną palei mūsų pietinę sieną. Išvalysime Tal Rifaatą ir Manbidžą“, – sakė jis, turėdamas omenyje du šiaurės Sirijos miestus.

Erdoganas sakė, kad tada turkai žengs „žingsnis po žingsnio į kitus regionus“.

Turkijos vadovas jau savaitę grasina pradėti operaciją prieš Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojus.

Jis taip pat taikosi į Liaudies apsaugos dalinius (YPG), Sirijos ir kurdų grupuotę, kurią Turkija laiko PKK dalimi.

 

Zacharova sakė, kad „suprantame Turkijos susirūpinimą dėl grėsmių nacionaliniam saugumui, kylančių iš pasienio regionų“ su Sirija, tačiau pridūrė, kad problemą galima išspręsti tik tuo atveju, jei Sirijos kariai bus dislokuoti rajone.

Pagal 2019 metų susitarimą Rusija, Damasko režimo sąjungininkė, ir Turkija susitarė užtikrinti, kad kurdų pajėgos pasitrauktų iš Sirijos teritorijų, esančių netoli Turkijos sienos, ir pradėti bendrus patruliavimus.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas trečiadienį perspėjo NATO sąjungininkę Turkiją dėl karinio puolimo Sirijoje, sakydamas, kad tai kels pavojų regionui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()