[Žinios trumpai] Sirijos gelbėtojai, patys patyrę rusų siaubą, nufilmavo mokymo programą, skirtą padėti Ukrainos gelbėtojams  ()

„Baltųjų šalmų“ organizacija nuo 2014 metų veikia Sirijos valdančiojo režimo valdomoje teritorijoje. Ją nuolat bombarduoja Rusijos pajėgos. Sirija gerai pažįsta rusų žiaurumus, įskaitant ir karo nusikaltimus. Todėl dabar „Baltieji šalmai“ nufilmavo instrukcinį vaizdo įrašą ukrainiečiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stipriai apgriautame pastate Sirijos šiaurės vakaruose guli medicininis manekenas, o prie jo priklaupė savanoriai gelbėtojai kalba su kamera. Sunaikintose gyvenvietėse ir gyvenimuose dirbantys „Baltieji šalmai“ turi daug patirties, mat šiose žemėse Rusijos puolimas, įskaitant ir bombardavimą iš oro, yra kasdienybė. Tokios patirties nenorėtų niekas, bet dabar „Baltieji šalmai“ ja dalijasi su ukrainiečiais.

„Kaip gelbėtojai, mes tikime, kad galime pasidalinti patirtimi su humanitariniais darbuotojais Ukrainoje“, žurnalistams sakė Ismailas al-Abdullah. Siras sako, kad Rusijos atakos prieš mokyklas, ligonines ir humanitarinius darbuotojus Ukrainoje jiems yra liūdnai pažįstamas vaizdas.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Ismailas turi daug naudingų patarimų. Pavyzdžiui, po vieno rusijos bombardavimo reido nereikėtų skubėti į įvykio vietą, nes dažnai tokie reidai būna dvigubi. Sirai mano, kad rusai specialiai laukia, kol prie apgriautų pastatų susirinks gelbėtojai, kad antruoju bombardavimu galėtų pražudyti ir juos. Ismailas taip pat pataria gelbėtojams naudoti veiksmo kameras ir fiksuoti savo darbus, kad apsisaugotų nuo šmeižto kampanijų.

Ukrainai skirtas filmukas, žinoma, turi daug medicininių patarimų. Nors karo medikai būna gerai paruošti, subombarduotose pastatuose buvusių žmonių gydymas turi savo specifiką. Ypač turint omenyje, kad pagalba turi būti suteikta dulkėtuose griuvėsiuose. Atrodo, kad tas filmas nėra prieinamas viešai.

 

Rusija į Siriją žengė 2015 metais Bašaro al-Assado režimui paremti. Su Putinu gerus santykius palaikantis diktatorius buvo išgelbėtas, bet didelė Sirijos dalis buvo sugriauta. Rusijos lėktuvai, artilerija ir kita sunkioji ginkluotė visą šį laiką puolė civilinę infrastruktūrą. Dabar Sirijoje yra įsteigti keli verbavimo centrai, kuriuose savanoriai gali registruotis karui prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()