[Žinios trumpai] Skelbiamos fantastiškos žinios iš Turkijos: „Bayraktar“ dronai tik Ukrainai – apimtys įspūdingos, gamykla pereina į maksimalų režimą  ()

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas kalbėjo apie bendradarbiavimą su Turkijos įmone, „Bayraktar TB2“ gamintoja „Baykar Makina“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai jis rašė savo „Facebook“ puslapyje.

Tai jau antras kartas, kai Turkijos gamintojas Ukrainos kariuomenei nemokamai perduoda „Bayraktar TB2“. Pirmą kartą – po to, kai Lietuva surinko lėšas bepiločiui orlaiviui, o antrą kartą – po to, kai Ukraina susirinko trijų dronų kolekciją.

Taigi Reznikovas sako, kad „Bayraktar“ yra gerbiamas Ukrainos kariuomenės „amunicijos klubo“ narys. Bepiločiai orlaiviai mūšio lauke pasirodė dar 2021 metais. Tuo pačiu metu buvo nuspręsta įsteigti bendrą bepiločių orlaivių gamybos įmonę su Ukraina. Pasak Reznikovo, projektas vis dar vykdomas, tačiau yra vidutinės trukmės. Jį remia Turkijos gynybos ministras Hulus Akaras.

Reznikovo teigimu, nuo vasario 24 d. Gynybos ministerija pateikė iki 50 „Bayraktar“. Šiuo metu agentūra yra sudariusi sutartis ir sumokėjusi už kelių bepiločių orlaivių pristatymą. Taip pat gautas Ukrainos pajėgų prašymas pateikti dar keliasdešimt tokių bepiločių orlaivių.

 

„Gavome naują Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybės prašymą, todėl artimiausiu metu beveik visi gamyklos „Baykar Makina“ pajėgumai bus skirti jų poreikiams tenkinti“, – sakė Ukrainos gynybos ministras.

Yra žinoma, jog gamintojas Ukrainai nemokamai perduos tris bepiločius lėktuvus, kuriems savanoriai ir visa Ukraina rinko lėšas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(167)
(4)
(163)

Komentarai ()