[Žinios trumpai] „Alfa-Bank“ apskaičiavo, kiek turi kainuoti barelis naftos, kad Rusija nebankrutuotų - situacija katastrofiška, rezultatai šiurpina Maskvą  ()

„Bloomberg“ apskaičiavo, kad kas savaitę renkami Rusijos naftos eksporto muitai sumažėjo iki 123 mln.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos biudžeto pajamos iš naftos birželį sumažėjo iki minimumo nuo karo pradžios, skelbia „Bloomberg“.

„Birželis Rusijai atnešė naują pajamų už žaliavas kritimą. Rusijos naftos eksportas per Baltijos jūros uostus per savaitę, pasibaigusią birželio 24 d., sumažėjo 20%, o tai padidino skausmą federaliniam biudžetui, kuris jau turi problemų susijusių su rublio augimu“, – pastebi žurnalistai.

Remdamiesi Rusijos Finansų ministerijos duomenimis ir tanklaivių eismo statistika, „Bloomberg“ apskaičiavo, kad palyginti su didžiausiomis balandžio mėnesio vertėmis, naftos dolerių srautas sumažėjo beveik du kartus ir tapo mažiausiu nuo Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą pradžios. Rubliais biudžetas gavo dar mažiau.

 

„Alfa-Bank“ apskaičiavo, kad norint sudurti galą su galu, Rusijos biudžetui reikia 100 USD už barelį naftos. Tačiau tolimosios Azijos pirkėjai su tokia kaina nesutinka: gegužę rusiška nafta buvo parduodama vidutiniškai už 78 dolerius už barelį.

 

(87)
(6)
(81)

Komentarai ()