[Žinios trumpai] Rusijoje prasideda dar neregėti dalykai - „po remonto išmanieji telefonai tiesiog susprogs rankose“  ()

Rusijoje nebepakanka kokybiškų komponentų „Samsung“ ir „Huawei“ išmaniųjų telefonų taisymui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Izvestija“ žurnalistas kreipėsi į kelis remonto centrus su prašymu pakeisti 2020 metų „Huawei P40 Pro“ išmaniojo telefono ekraną ir bateriją, dėl dizaino ypatybių šios dalys yra sujungtos viena su kita ir parduodamos išskirtinai kartu. Kaip paaiškėjo, jų nėra rinkoje. „Mobile Research Group“ analitikas Eldaras Murtazinas patvirtino, kad „Huawei“ įrenginiams trūksta ekranų ir baterijų.

„Samsung“ aptarnavimo centruose situacija kiek geresnė, tačiau „Galaxy S21 Ultra“ atveju pavyko rasti tik bateriją, arba tik ekraną. Vartotojai turi laukti mažiausiai savaitę, kol dirbtuvės gaus reikiamas dalis. Vienas iš centrų pranešė kad turi baterijų, bet tik sidabro spalvos - neoriginalių.

„Telecom Daily“ generalinis direktorius Denisas Kuskovas tvirtina, kad dabar retas išmaniųjų telefonų gamintojas gali pasigirti visu komponentų rinkiniu. „Samsung“ ir „Huawei“ išmaniųjų telefonų Rusijai oficialiai netiekia, todėl trūksta dalių. Kaip prognozuoja Kuskovas, remonto laikas ir kaina gali augti, o padėtis nepagerės bent iki rudens.

Išmaniųjų telefonų savininkai gali kreiptis į nelicencijuotus centrus, kuriose dabar problemų dėl komponentų nėra – ekraną ar bateriją žada pakeisti tą pačią dieną. Šaltinių teigimu, jie perka dalis iš Kinijos gamintojų, arba ardo naujus išmaniuosius telefonus. Kreiptis į „pilkąsias“ įmones yra kaip rusiška ruletė – rusai niekada nežino, kaip kokybiškai bus suremontuotas jų įrenginys.

 

„Defektai po remonto neteisėtuose aptarnavimo centruose gali būti sąlygiškai suskirstyti į dvi kategorijas: darbuotojų sąžiningumo problemas arba jų kompetencijos stoką“, – komentavo vyriausiasis Ferra.ru redaktorius Jevgenijus Charitonovas.

Pavyzdžiui, meistrai išmoko padirbti baterijų serijos numerius ir žymes, todėl be specialios įrangos sunku juos atskirti nuo originalo. Padirbtos baterijos susidėvi per kelis mėnesius. „Dauguma skandalingų istorijų apie šiuolaikinių išmaniųjų telefonų gaisrus yra susijusios tik su tokiais remontai“, – tikina Charitonovas.

 

Dėl nekokybiško remonto prietaisas gali prarasti apsaugą nuo vandens, kurią užtikrina IP68 standartai. Vartotojai apie tai gali sužinoti tik po to, kai vanduo patenka į įrenginį ir jis išsijungia. Jau žinoma, kad rusai priversti ardyti išmaniuosius telefonus ir nešiojamuosius kompiuterius dėl detalių trūkumo. Serviso centrai dėl sankcijų turi siųsti įrangą į kitas šalis, todėl remontas vėluoja kelias savaites ir Rusijos įmonėms atneša nuostolių.

(59)
(1)
(58)

Komentarai ()