[Žinios trumpai] Rusija ruošia kai ką galingo – pradės kosminį karą: aptikta itin slapta lazerinių ginklų karinė bazė  ()

Minimas „Kalinos“ kompleksas, kuriamas greta „Peresvet“, galėsiantis pašalinti orbitoje esančius ne tik žvalgybinius, bet ir komercinius palydovus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos gynybos ministerijos kosminių objektų teritorijoje aptikta lazerinės sistemos, skirtos apakinti priešo palydovus, konstrukcija. Tai teigiama „The Space Review“ teminio leidinio pranešime spaudai.

Kalbama apie strateginį objektą „Krona“, kuris yra Karačajaus Čerkesijoje. Naudojantis „Google Earth“ paslauga, buvo galima nustatyti, kad egzistuoja „Kalinos“ kompleksas, kuris kuriamas greta esamo „Peresvet“ apakinančiojo įrenginio.

„Krona“ susideda iš radaro sistemos (40Zh6)  ir lazerio (30Zh6), kurie yra kelių kilometrų atstumu vienas nuo kito. Lidaras (infraraudonasis lazerinis radaras) savo ruožtu buvo įrengtas Chapalo kalno viršūnėje, kurio aukštis yra apie 2200 metrų.

„Pagaliau atsirado miglotų užuominų, kad Rusija gali dirbti su kosminėmis lazerinėmis sistemomis. Rusai aiškiai teikia didelę reikšmę tam, kad priešai negalėtų matyti jos teritorijos iš kosmoso. Tarp šių sistemų taikinių gali būti ne tik vyriausybiniai žvalgybos palydovai, bet ir daugybė šiuo metu orbitoje esančių komercinių optinio vaizdo palydovų. Be optinių jutiklių apakinimo, lazeriai taip pat gali būti naudojami ir fiziniam taikinių sunaikinimui.“

Medžiagos autoriai taip pat išanalizavo patentų ir pirkimo dokumentus, kuriuose, anot jų, nurodoma, kad „Kalinos“ komplekse gali būti atskira sekimo sistema su adaptyvia optika, padedančia susidoroti su atmosferos kliūtimis.

 

Ant įrangos sumontuotas lazeris turi perdavimo-priėmimo funkciją, leidžiančią išmatuoti atsispindinčią lazerio šviesą nuo taikinio, kad būtų galima spindulį nukreipti tiesiai į palydovų optines sistemas.

Anksčiau Rusijos vyriausybė paskelbė apie lazerinių ginklų naudojimą Ukrainos teritorijoje. Pasak šalies agresorės vicepremjero Jurijaus Borisovo, per plataus masto invaziją Rusijos ginkluotosios pajėgos naudoja „Zadiros“ kompleksus, galinčius pataikyti į taikinius iki penkių kilometrų atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(38)
(-30)

Komentarai ()