Joe Bideno derybos juda į priekį: rado kas gali užtvindyti pasaulį nafta, Rusijai tai bus tragedija  ()

Saudo Arabija ir Jungtiniai Arabų Emyratai yra vienintelės OPEC šalys, galinčios užtvindyti pasaulį nafta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Joe Bidenas yra įsitikinęs, kad kartu su Saudo Arabijos ir kitų Persijos įlankos valstybių lyderiais jis pasieks „tvaraus“ naftos gavybos lygio pažangą regione, sakė jo vyriausiasis padėjėjas nacionalinio saugumo srityje Jake'as Sullivanas.

JAV pareigūnai derina detales su arabų partneriais ir pareigūnais Europoje bei Azijoje dėl padidėjusios naftos gavybos.

„Esu tikras, kad prezidentas turės galimybę pabendrauti su Saudo Arabijos vadovybe ir jos partneriais Persijos įlankoje, jis galės pademonstruoti didelę pažangą“, – pabrėžė Sullivanas. Jis teigė, kad tikslas yra užtikrinti, jog rinkoje būtų pakankamai naftos, kad būtų sumažintos degalų kainos JAV vartotojams ir būtų išvengta ekonomikos nuosmukio.

Remiantis oficialiais duomenimis, kartu Saudo Arabijos ir Jungtinių Arabų Emyratų gamybos limitas yra apie 3 milijonai barelių per dieną. Saudo Arabijos valstybinės naftos kompanijos „Aramco“ vadovai per uždaras derybas teigė, kad per 30 dienų gali pasiekti 12 mln. barelių per dieną ir išlaikyti tokį lygį mažiausiai 90 dienų, tačiau bendrovė tokio gavybos lygio ilgai nebandė.

 

Sullivanas teigė, kad vyksta derybos su Indija, Kinija ir kitomis šalimis dėl Rusijos naftos kainos ribojimo, tačiau artimiausiomis dienomis sprendimo nesitikima. „Tai užtruks dėl daugybės elementų, kuriuos reikia aptarti. Jau dabar bendraujame su daugeliu pagrindinių vartotojų šalių", - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)

Komentarai ()