[Žinios trumpai] Karščiausia Ukrainos ginklų naujiena - kuo skiriasi M270 ir HIMARS? Raketos tos pačios, bet yra esminių skirtumų (Video)  ()

Pirmieji M270 jau atkeliavo į Ukrainą. Daukartinės raketų paleidimo sistemos (MLRS) gali iššauti didelio tikslumo GMLRS ir HIMARS raketas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-17 [Žinios trumpai] Karščiausia Ukrainos ginklų naujiena - kuo skiriasi M270 ir HIMARS? Raketos tos pačios, bet yra esminių skirtumų (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 15 dieną Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas paskelbė, kad į Ukrainą atvyko pirmieji trys M270 agregatai – vikšrinė daugkartinio paleidimo raketų sistema, kuri palaikys kompaniją su ratiniais HIMARS.

Kuo skiriasi M270 ir HIMARS?

M270 yra mažiau mobilus kompleksas, tačiau taip yra dėl to, kad ją sudaro yra 12 raketų paleidimo įrenginių, o ne 6, kaip HIMARS. Tuo pačiu metu vikšrinė važiuoklė suteikia pranašumą – galimybę judėti bekele. Tačiau, maksimalus HIMARS greitis yra 85 km/h, o M270 – tik 64 km/h.

Visas M270 raketų paketas paleidžiamas per minutę, o HIMARS – per 30 sekundžių. M270 įjungti kovos režimą užtrunka dvi minutes.

Abu įrenginiai šaudo tomis pačiomis raketomis. Ukrainoje naudojamos didelio tikslumo raketos GMLRS, kurių šaudymo nuotolis siekia iki 85 km. Taip pat gali iššauti dvi ilgo nuotolio taktines raketas ATACMS. Jų atstumas jau 300 km. Ukraina vis dar tik derasi dėl tolimojo nuotolio raketų įsigijimo.

 

Be to, M270 yra senesnė mašina. Ji buvo sukurta aštuntajame dešimtmetyje pėstininkų kovos mašinos M2 „Bradley“ pagrindu ir pradėta naudoti 1983 m. HIMARS pradėta eksploatuoti 2002 m. Jis pagamintas remiantis armijos sunkvežimiu M1140.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(0)
(70)

Komentarai ()