[Žinios trumpai] Tai būtų apokalipsė Maskvai: kas būtų, jei Putinas sugalvotų bombarduoti atomines elektrines Ukrainoje  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vargu ar išdrįs įsakyti savo kariuomenei smogti atominėms elektrinėms Ukrainoje, nes tokių veiksmų pasekmės paliestų ne tik Ukrainos, bet ir Rusijos teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas TSN eteryje išsakė atitinkamą nuomonę.

Analitikas palygino smūgius atominėms elektrinėms su branduolinių ginklų panaudojimu.

„Manau, kad tikimybė yra labai maža. Visų pirma, tai panašu į atominio ginklo panaudojimą. Nėra prasmės iš teritorijos, kurią norite užimti, daryti sąvartyną. Nereikia pamiršti, kad Rusija ir Ukraina yra kaimyninės valstybės, o Kyjivą ir Maskvą skiria 850 kilometrų. Kur nukeliaus radioaktyvusis debesis? Prisiminkite Černobylį! Jis nuslinko į Baltarusiją ir pasuko Europos link. O kas, jei rytoj jis pradės judėti Maskvos link ir Maskvą užklups radioaktyvus lietus?“ – sakė pašnekovas.

Be to, analitikas pažymėjo, kad norint pataikyti į atominę elektrinę reikėtų labai galingų bombų, pavyzdžiui, trijų tonų bombų, kurios buvo numestos ant „Azovstal“ Mariupolyje.

 

„Ir jos nebuvo labai veiksmingos, nes visos elektrinės konstrukcijos, ypač požeminės, išliko, o atominė elektrinė pastatyta maždaug iš to paties betono kaip jos“, – pridūrė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(3)
(21)

Komentarai ()