[Žinios trumpai] Izraelio karininkas: „Rusijos kariuomenė Ukrainoje laukia sisteminio šoko, viskas tik prasideda“  ()

HIMARS dėka Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės surengti Rusijos kariuomenei sisteminį šoką, paralyžiuojantį jos logistiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dešimčių užnugario karinių bazių ir RF ginkluotųjų pajėgų sandėlių Ukrainoje sunaikinimas yra tik pirmasis etapas. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų uždavinys – paralyžiuoti visą Rusijos okupacinio kontingento logistiką.

Apie tai UKRLIFE eteryje kalbėjo Izraelio gynybos pajėgų karininkas Yigalas Levinas.

Jis pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos, pasitelkdamos daugkartinio paleidimo raketų sistemas HIMARS, bando įvesti Rusijos kariuomenę į sisteminio šoko būklę. Tokia būsena atsiranda, kai sustoja logistika.

„Be logistikos jūsų armija nieko nepasieks, net jei esate talentingas vadas... Dabar iš jų atimamas pranašumas artilerijoje ir logistikoje. O kas tada belieka?“ – klausė Izraelio karininkas.

Jis patikslino, kad Rusijos bazių ir sandėlių sunaikinimas yra tik pirmasis šios operacijos etapas. Ją užbaigusios Ukrainos ginkluotosios pajėgos pereis prie įdomesnės užduoties – geležinkelio bėgių blokavimo.

„Rusijos logistika paremta geležinkeliu. Jų tiekimo atšaka gali nutolti nuo geležinkelio daugiausiai 90 km. Tai yra „šiltnamio, laboratorijos“ sąlygomis, kai yra transportas ir niekas nebombarduoja.

 

Realiai jie turi didžiulių transporto sunkumų. Viskas labai blogai. Jie jau traukia viską, kas gali važiuoti. Nėra ir modernių priemonių kroviniams iškrauti/pakrauti... Rusija kariškai yra primityvūs“, – aiškino Y. Levinas.

Anot jo, kitas HIMARS taikinys bus traukiniai su ginklais, taip pat tiltai. Juos pradės sistemingai „išjunginėti“. Tada Rusijos kariuomenė sustos ir jai ateis tas sisteminis šokas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(161)
(1)
(160)

Komentarai ()

Susijusios žymos: