[Žinios trumpai] JK paskaičiavo Rusijos nuostolius – jie baisūs: neteko bent 30 % savo kovinio pajėgumo  ()

Penktą Rusijos „blitzkrygo“, kuris, kaip planavo Kremlius, turėjo trukti tik tris dienas, mėnesį Rusijos kariuomenė jau yra smarkiai nukraujavusi. Ukraina tikrai turi jėgų ir galimybių pasiekti pergalę šiame kare.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu laikraščiui „The Guardian“ pareiškė Didžiosios Britanijos gynybos štabo viršininkas admirolas Tony Radakinas.

Jis teigė, kad Rusija per kovas su Ukraina jau priskaičiavo mažiausiai 50 000 žuvusių ir sužeistų karių. Ne mažiau apgailėtina padėtis ir įrangos atžvilgiu: sunaikinta apie 1 700 tankų ir 4 000 šarvuotų kovos mašinų.

„Mūsų vertinimais, Rusija jau prarado apie 30 procentų savo kovinio efektyvumo... Rusijos Federacija jau dabar yra nebe tokia galinga valstybė kaip vasario pradžioje“, – sakė T. Radakinas. 

Kartu admirolas pažymėjo, kad Rusijos kariuomenė nesugebėjo įgyvendinti Kremliaus jai keliamų tikslų. Jo žodžiais tariant, pagrindinė užduotis buvo per pirmąjį karo mėnesį užimti didžiausius Ukrainos miestus. Be to, Maskva norėjo padidinti spaudimą NATO.

 

„Rusijai nepavyksta įgyvendinti šių ambicijų“, – pabrėžė britų štabas.

Teigiama, kad yra „visiškai tikra ir realistiška“, jog šio karo pabaigoje Ukraina išlaisvins savo teritorijas nuo Rusijos okupacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(48)
(1)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: