Buvęs Rusijos ministras pirmininkas: Putinui reikia taikos, nes jau yra planas pulti kitą valstybę  ()

Michailas Kasjanovas mano, kad Vladimiras Putinas nori įšaldyti konfliktą su Ukraina, o po kurio laiko užgrobti Odesą ir Moldovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Rusijos Federacijos ministras pirmininkas, opozicionierius Michailas Kasjanovas įsitikinęs, kad Putinas nori įšaldyti situaciją tokią, kokia ji yra - būtent su šios dienos sienomis ir su koridoriumi į Krymą.

„Jis mano, kad Ukrainą jau sunaikino, kad vieną iš tikslų pasiekė, būtent, sugriovė 30 % ekonomikos“, – interviu Dmitrijui Gordonui sakė politikas. Jo nuomone, Rusijos diktatorius įsitikinęs, kad laikui bėgant Vakarai pavargs remti Ukrainą, nes tai dideli pinigai.

„Ir egzistuos tokia apgriuvusi, silpna Ukraina, o jis su naujomis teritorijomis jausis Rusijoje kaip Rusijos žemių sugrąžintojas, besimėgaujantis savo populiarumu. Manau, kad jis dabar svajoja taip išsisukti iš padėties“, – savo nuomonę išsakė Kasjanovas.

„Ar manote, kad šiandien jam Kijyvas nerūpi“? – paklausė Gordonas.

„Jam Kijyvas nerūpi kaip miestas, nerūpi kaip teritorija, bet kaip valdžia, kuri priešinasi, rūpi. Jis domisi tais žmonėmis, kurie priešinasi ir efektyviai valdo Ukrainoje egzistuojančią valstybės mašiną“, – atsakė buvęs Rusijos Federacijos ministras pirmininkas.

Po to žurnalistas aiškinosi, kodėl Putinui neįdomus Kyjivas kaip teritorija, ar tikrai jam reikia ne visos Ukrainos, o tik Donbaso ir Krymo.

„Tiesiog nematau tame prasmės: nei ekonominės, nei geopolitinės. Atkirsti Ukrainą nuo jūrų, manau, taip, tai yra jo troškimas. Jei jis nebus nugalėtas šiame karo etape ir konfliktas bus užšaldytas, tada po kurio laiko agresija tęsis. Jis eis toliau, į Odesą, o paskui į Moldovą. Manau, jis nori palikti Ukrainai nedidelę teritoriją", – atsakė Kasjanovas.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad Vakarai vargu ar pradės atskiras derybas su Rusija. Kasjanovas pabrėžė, kad visuose užsienio televizijos kanaluose ir konferencijose jis visais įmanomais būdais rekomenduoja sąjungininkėms šalims neatsipalaiduoti ir neieškoti jokių kompromisų su Putinu, nes jis tai suvoks kaip silpnybę, ir nieko daugiau.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(3)
(74)

Komentarai ()