„Rusijos geležinkeliai" ant katastrofos slenksčio: maldauja Europą sušvelninti sankcijas – situacija kritinė, nebeįmanoma tęsti veiklos  (3)

Valstybės įmonė Rusijos geležinkeliai (RŽD) paprašė Europos Sąjungos Tarybos panaikinti sankcijas. Apie tai „Telegram “ parašė bendrovės spaudos tarnyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sankcijos yra nepagrįstos, trukdo verslui ir prieštarauja tarptautinei teisei, teigia organizacija.

„Jomis siekiama apriboti Rusijos geležinkelių galimybes atlikti socialiai reikšmingas, humanitarines funkcijas ir yra Rusijos gyventojų diskriminacija“, – pažymėjo geležinkelininkai.

RŽD atkreipė dėmesį, kad ES Taryba traukinius priskiria „prabangos prekėms“, blokuoja jų tiekimą ir remontą taikydama sankcijas. Įmonė buvo įtraukta į sankcijų sąrašą, kuriame nustatytas draudimas rinkti lėšas.

„Pačioje ES geležinkelių transportas pozicionuojamas kaip masinis ir neutralus anglies dioksido atžvilgiu“, – pabrėžė RŽD.

Dėl geležinkelių įrangos eksporto embargo Vokietijos koncernas „Siemens“ atsisakė vykdyti savo įsipareigojimus dėl traukinių „Sapsan“ ir „Lastočka“ tiekimo ir priežiūros.

 

Dar gegužę Sankt Peterburgo arbitražo teismas nurodė Rusijos geležinkeliams perduoti „Siemens“ turimą traukinių remonto įrangą.

„Neteismine tvarka buvo nutrauktos daugelį metų besivystančios verslo grandinės ir sugriauti sąžiningi Rusijos ir Europos partnerių santykiai“, – skundėsi Rusijos geležinkeliai.

RŽD pridūrė, kad ginčyti sankcijas teisme yra beviltiška mintis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(201)
(5)
(196)

Komentarai (3)