[Žinios trumpai] Strelkovas užsipuolė Šoigu: „Batalionai ginkluoti „Mosin“ šautuvais, vienas dronas visam pulkui ir tą patį nupirko savanoriai“  ()

Rusijos diversantas Igoris Girkinas, pravarde Strelkovas, aštriai kritikuoja Rusijos karinę vadovybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl kiekvienos nesėkmės Ukrainoje Rusijos ginkluotosios pajėgos ir slaptosios tarnybos kaltina viena kitą. Apie tai dažnai kalba buvęs FSB pulkininkas, karo nusikaltėlis, buvęs Donecko separatistų vadas Igoris Girkinas-Strelkovas.

Strelkovas užsipuolė Rusijos gynybos ministrą Sergejų Šoigu, sakydamas, kad jis visiškai nevykdo savo pareigų ir jų nesupranta. Rusijos kariuomenę diversantas pavadino „linksma“.

„Paaiškėjo, kad karui nieko neparuošta. Tiesiog nieko“, – sakė Strelkovas. Jis patikslino, kad tik kelios specialiųjų pajėgų ir oro desanto pajėgų grupės yra pasirengusios kovai. Kiti daliniai, pasak Strelkovo, yra prastai aprūpinti, ginkluoti ir apmokyti.

„Dabar fronto linijoje, netoli Chersono, toje stepėje, yra Donecko mobilizuotųjų batalionai, ginkluoti „Mosin“ šautuvais ir PK kulkosvaidžiais. Kaip pastiprinimo priemonę jei turi „Degteriov“ kulkosvaidžius. Tai vyksta tiesiai priešakinėse linijose... Rusų motorizuotas šaulių pulkas turi vieną droną „Mavic“ ir net jį nupirko savanoriai. Ir tas pulkas yra fronto linijoje. Ir šis pulkas yra mažesnio dydžio už batalioną, bet popieriuje tai pulkas. O tokių „Mavicų“ priešas turi kiekvienoje kuopoje“, – piktinosi teroristas Girkinas.

 

Jis patvirtino informaciją, kad priešakinėse linijose rusai praktiškai neturi kovinių dronų „Orion“. „Mūsų kovinis dronas „Orion“, pasirodo, dar nėra sertifikuotas. Todėl neįmanoma pradėti jo masinės gamybos... Fronte jų vis dar nėra. Kaip mes taip garsiai pradėjome kovoti neturėdami nei žvalgybos, nei kovinių bepiločių orlaivių?“ – paklausė karo nusikaltėlis.

(48)
(1)
(47)

Komentarai ()