[Žinios trumpai] Kažkas prasidėjo Zaporižios AE, gali būti sensacijų – sužaloti okupantai vežami į ligoninę, vyksta kažkas keisto  ()

Okupuotame Energodare žuvo arba buvo sužeisti 9 įsibrovėliai, kurie „saugojo“ Zaporižios atominę elektrinę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-21 [Žinios trumpai] Kažkas prasidėjo Zaporižios AE, gali būti sensacijų – sužaloti okupantai vežami į ligoninę, vyksta kažkas keisto  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 18 d., Energodaro meras Dmitrijus Orlovas sakė, kad 9 atominės elektrinės teritorijoje buvę rusų įsibrovėliai buvo nedelsiant paguldyti į miesto ligoninę. Savo puslapyje „Telegram“ kanale D. Orlovas nenurodė nepaprastosios padėties detalių, tačiau teigė, kad dėl tam tikro įvykio atominės elektrinės teritorijoje „rašistų sumažėjo“.

Anot jo, šiandien internete sklando daug įvairių gandų apie avariją atominėje elektrinėje. Jis nusprendė kol kas pateikti tik patikrintą informaciją.

Liepos 18 d., po pietų, į vieną iš Energodaro miesto ligoninių buvo nedelsiant nuvežti 9 įsibrovėliai, kurie patyrė įvairaus sunkumo sužalojimus. Pusė jų guli stacionare, o kiti gydomi ambulatoriškai. Vienas gyventojas tikrai yra intensyviosios terapijos skyriuje. Yra ir žuvusiųjų, tačiau jų skaičius kol kas nežinomas. D. Orlovas nežino, kas atsitiko atominėje elektrinėje, kurią smarkiai „saugo“ rusų įsibrovėliai.

 

Yra nustatyta, kad įsibrovėliai po ekstremalios situacijos pradėjo labai šurmuliuoti ir net užblokavo visą personalą, tarp jų ir pirmosios bei antrosios pamainos darbuotojus. Atominės elektrinės teritorijoje įsibrovėliai įrengė raketų sistemas, kad galėtų šaudyti į Nikopolį.

Kovo 4 d. Rusijos kariai užėmė atominę elektrinę, savo žinion visiškai perimdami stoties teritoriją. Zonoje yra apie 500 įsibrovėlių ir karinės technikos. Ukraina iki šiol kontroliuoja elektrinės veiklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(3)
(17)

Komentarai ()