Rusija neteko didžiausio pasaulyje branduolinio povandeninio laivo – tai buvo paskutinis legendinės Akula klasės monstras: kas nutiko?  (3)

Legendiniai SSRS Akula klasės povandeniniai monstrai, Vakaruose žinomi kaip „Typhoon“, buvo didžiausi pasaulyje povandeniniai laivai. Ir dabar Rusija neteko paskutinio iš jų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis trečiadienį paskelbtu Rusijos valstybinės žiniasklaidos pranešimu, didžiausias pasaulyje strateginis branduolinis balistinių raketų povandeninis laivas buvo pašalintas iš Rusijos karinio jūrų laivyno.

Valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi neįvardytu Rusijos gynybos pramonės šaltiniu, pranešė, kad 175 m ilgio branduolines balistines raketas gabenantis povandeninis laivas „Dmitrijus Donskojus“ buvo pašalintas iš tarnybos.

„Povandeninis laivas „Dmitrijus Donskojus“ buvo pašalintas iš laivyno ir turi būti atiduotas į metalo laužą“, – sakė šaltinis.“

Akula (Vakaruose žinomi kaip „Typhoon“) klasės povandeninis laivas, pagrindinis balistinių raketų povandeninių laivų „Project 941“ laivas, buvo eksploatuojamas nuo 1980 m.

184 m ilgio, bet mažesnės masės, „Oscar II“ klasės branduolinis povandeninis laivas „Belgorodas“, pradėtas eksploatuoti anksčiau šį mėnesį, užims „Dmitrijaus Donskojaus“ vietą kaip didžiausias povandeninis laivas pasaulyje, rašo „The Moscow Times“.

Karinio jūrų laivyno analitikas H. I. Suttonas, remdamasis atvirojo kodo žvalgyba, birželio 26 d. sakė, kad „Dmitrijus Donskojus“ buvo pastebėtas Baltosios jūros paviršiuje.

 

 

„Du didžiausi pasaulyje povandeniniai laivai „Belgorodas“ (K-239) ir „Dmitrijus Donskojus“ (TK-208) pastebėti Baltojoje jūroje“, – tviteryje parašė Suttonas. „Šie povandeniniai laivai yra milžiniški, daug didesni už bet ką Vakaruose, net už JAV karinio jūrų laivyno Ohajo klasę“.

Neaišku, kodėl du povandeniniai laivai buvo Baltojoje jūroje, netoli Rusijos šiaurės vakarų pakrantės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(7)
(61)

Komentarai (3)