[Žinios trumpai] Moldova užkirto kelią į šalį atvykti naujiems Rusijos kariams iš nepripažintos Padniestrės: kas čia vyksta?  ()

Moldovos užsienio reikalų ministerija neįleido Rusijos kariškių į šalies teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padniestrės regione įsikūrusios Rusijos pajėgų operatyvinės grupės rusai nebuvo įleisti į Moldovos teritoriją.

Pareiškime patvirtinama, kad „vadinamosios Rusijos karių operatyvinės grupės pareigūnai yra nelegali formacija, pažeidžianti Moldovos neutralumo statusą“. Tai pareiškė Moldovos užsienio reikalų ministerijos atstovas Danielis Voda.

„Rusijos taikos palaikymo kontingento karinio personalo rotacija vykdoma tam tikru būdu, siekiant išvengti rizikos ir užtikrinti koordinuotą kontingento personalo judėjimą“, – sakė Danielis Voda.

Anksčiau Rusijos užsienio reikalų ministerija išreiškė susirūpinimą dėl Rusijos karininkų sulaikymo atvejų, kurie „buvo išsiųsti į Padniestrės regioną pakeisti Rusijos kontingentą rotacijos principu“.

„Šiame kontekste Užsienio reikalų ir Europos integracijos ministerija pakartoja Moldovos valdžios poziciją dėl būtinybės besąlygiškai atnaujinti Rusijos karių ir amunicijos sandėlių išvedimo iš mūsų šalies procesą“, – pridūrė atstovas.

 

Rusijos karinis kontingentas Padniestrės regione oficialiai vadinamas Rusijos pajėgų operatyvine grupe. Jis buvo sukurtas iš 1990-ųjų pradžioje čia dislokuotos buvusios 14-osios Rusijos armijos likučių ir aktyviai dalyvavo Padniestrės konflikte.

Pažymima, kad Moldova Rusijos pajėgų operatyvinės grupės buvimą Padniestrės regione laiko neteisėtu ir reikalauja jį atšaukti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()