[Žinios trumpai] JAV gali atsiųsti į Ukrainą tankų ir šarvuočių naikinimo monstrą – legendinį „A-10 Thunderbolt II Warthog“  (1)

Vašingtonas gali perduoti Ukrainai savo legendinį „A-10 Thunderbolt II Warthog“ lėktuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 20 d., JAV oro pajėgų vadas Frankas Kendalas pokalbyje su žiniasklaida pareiškė, kad Vašingtonas yra pasirengęs svarstyti bet kokius Kijevo reikalavimus dėl vieno ar kitokio tipo ginklo perdavimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Šie žodžiai tinka ir kalbant apie aviaciją.

Gali būti, kad galiausiai JAV galės perduoti pasenusius „A-10 Thunderbolt II“ modelius Ukrainai, kad šalis atnaujintų savo orlaivių parką, informuoja „Ukraine 365“.

Dieną prieš tai įvyko ketvirtasis Ramsteino formato susitikimas, kuriame buvo priimtas sprendimas aprūpinti Ukrainą papildomais ginklais apsisaugoti nuo Rusijos kariuomenės.

„Fairchild Republic“ „A-10 Thunderbolt II Warthog“ yra vienvietis atakos lėktuvas, skirtas teikti artimą oro paramą sausumos pajėgoms, naikinti tankus, šarvuočius ir kitus antžeminius taikinius. Orlaivis buvo pradėtas eksploatuoti 1976 metais.

 

Atakos lėktuvas „A-10 Thunderbolt II“ per operaciją „Audra dykumoje“ 1991 m. sunaikino 900 Irako tankų ir parodė aukščiausią pasirengimą skrydžiui kovinėmis sąlygomis – šis legendinis orlaivis gali labai sustiprinti Ukrainos oro pajėgas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(0)
(95)

Komentarai (1)