[Žinios trumpai] Rusai netenka galingiausios oro apsaugos: kovinėje pozicijoje sunaikinta S-300 baterija (Video)  ()

Ukrainos kariuomenė sekmadienį paskelbė naują vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip Pietų Ukrainoje sunaikinama Rusijos priešlėktuvinės gynybos baterija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą šiuo vaizdo įrašu oficialiame „Facebook“ puslapyje pasidalijo Ukrainos kariuomenės Pietų operatyvinės vadovybės formuotė. Panašu, kad vaizdo įraše matoma daugybė sudegusių ir rūkstančių nuolaužų. Pranešime teigiama, kad taikiniai buvo Rusijos pajėgų valdoma raketų „žemė-oras“ sistemų S-300 baterija.

„Vykdydami šaudymo misijas, mūsų raketų ir artilerijos daliniai netoli Zelenotropynskės sunaikino oro gynybos sistemų S-300 bateriją“, – rašoma pranešime.

Zelenotropynskė yra Ukrainos Chersono srityje, viename iš piečiausių šalies regionų.

Sekmadienį „Euromaiden Press“ taip pat pranešė, kad netoli Mykolaivo uosto S-300 raketomis buvo smogta septyniems „uosto ir pramonės infrastruktūros“ taikiniams. Miestas yra mažiau nei 200 kilometrų į šiaurę nuo Zelenotropynskės. Nežinoma, ar sekmadienį sunaikintos S-300 sistemos buvo atsakingos už šiuos smūgius, tačiau tai mažai tikėtina.

 

 

Priešlėktuvinių raketų sistemos S-300 yra sovietmečio karinės technologijos, pristatytos maždaug prieš 40 metų, o jų taikymo nuotolis yra tik 120 km. Anksčiau liepos mėnesį buvo pranešta, kad Rusijos pajėgos vis labiau priklauso nuo tokios senos įrangos, nes dėl užsitęsusio konflikto Ukrainoje išeikvota šiuolaikinė amunicija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(2)
(92)

Komentarai ()