[Žinios trumpai] Lenkai ginkluojasi iki dantų – rimtai ruošiasi karui su Rusija  ()

Lenkijos karinė mašina įgauna pagreitį, ir ji sistemingai padeda Ukrainai ginklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visoms Europos šalims aišku, kad Rusija ateinančiams dešimtmečiams yra priešas numeris vienas, pavojingas ir agresyvus. Šią agresiją galima atremti tik jėga. Tai supranta iki dantų apsiginklavę lenkai.

Kaip sakoma projekto „FreeDom“ siužete, Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas neseniai pasirašė grandiozinį susitarimą su Pietų Korėjos kariniu-pramoniniu kompleksu. Sutartis apima Pietų Korėjos naikintuvų FA-50, savaeigių haubicų K-9 ir ypač modernių K2 tankų tiekimą daugelio metų laikotarpiui.

Taigi tankų K2 pristatymai buvo suskirstyti į du etapus: pirmajame etape Lenkija nupirks 180 tankų, pristatymas prasidės dar šiais metais. Antruoju metu gynybos pramonė Lenkijoje jau pagamins daugiau nei 800 tankų.

K2 yra vienas moderniausių tankų pasaulyje ir bene brangiausias, jo vienetas kainuoja 8,5 mln. USD. Bet tai verta, nes jame įrengti modernūs taikinio aptikimo radarai, jis labai tvirtas ir atsparus, turi specialią apsaugą nuo pažeidimų. O jo 120 milimetrų pabūklas su lazeriniu taikikliu per minutę gali pataikyti į 6 taikinius. Be to, vamzdį galima pakeisti į 140 milimetrų ir valdomus sviedinius šaudyti kaip su haubica. Ir – vyšnia ant torto – šie tankai buvo sukurti remiantis amerikietišku „Abrams“.

Lenkija taip pat turi preliminarią sutartį dėl F-16 naikintuvų tiekimo. Lenkija taip pat pirks 48 lengvuosius naikintuvus FA-50 iš Pietų Korėjos, iš kurių pirmieji 12 į šalį turi būti pristatyti 2023 metų viduryje. Lėktuvas bus sukonfigūruotas pagal Lenkijos karinių oro pajėgų reikalavimus ir aprūpintas NATO „draugo-priešo“ atpažinimo sistemomis, taip pat naujausia elektronika.

 

Be to, grandioziniais susitarimais, kuriais siekiama sustiprinti Lenkijos gynybinį pajėgumą, bus tiekiamos savaeigės haubicos K9. Pirmajame etape šalis gaus 48 haubicas, vėliau užsakys daugiau nei 600 vienetų, jos jau bus gaminamos Lenkijoje.

„Lenkija nebesėdi bejėgė, nežiūri iš aukšto į pamišusią Kremliaus vadovybę. Lenkijos karinė mašina įgauna pagreitį, ir ji sistemingai padeda Ukrainai ginklais“, – teigiama siužete.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(82)
(0)
(82)

Komentarai ()