[Žinios trumpai] Įtampa Balkanuose auga valandomis: NATO pajėgos Kosove yra pasirengusios įsikišti, jei situacija pasienyje su Serbija paaštrėtų  ()

KFOR vadovybė palaiko ryšius su Prištinos valdžia ir Serbijos generaliniu štabu ir ragina šalis ginčytinus klausimus spręsti konstruktyviu dialogu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO vadovaujamos tarptautinės pajėgos Kosove (KFOR) yra pasirengusios įsikišti į situaciją prie Serbijos ir Kosovo sienos, jei kiltų grėsmė stabilumui. Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė KFOR spaudos tarnyba.

„NATO vadovaujama KFOR misija atidžiai stebi ir yra pasirengusi įsikišti, jei kiltų grėsmė stabilumui, pagal savo mandatą, kuris kyla iš JT Saugumo Tarybos 1999 m. rezoliucijos 1244“, – teigiama pranešime spaudai.

Be to, KFOR vadas palaiko ryšius su Serbijos atstovais, atstovaujamais Generalinio štabo viršininko, ir Kosovo organais. NATO ragina abi šalis palaikyti taiką ir saugumą regione per konstruktyvų dialogą, pagrįstą teisinės valstybės principais ir gerų kaimyninių santykių principais.

 

„Tai svarbu regioninei taikai ir saugumui. Nebus realių perspektyvų į geresnę ateitį Balkanuose be visiškos pagarbos žmogaus teisėms ir demokratinėms vertybėms, teisinei valstybei, vidaus reformoms ir geriems kaimyniniams santykiams", – pabrėžė Aljansas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()