Ištremtas oligarchas: „viskas pasikeitė, Putinas nori sunaikinti Ukrainą, karas truks labai ilgą laiką“  ()

Ištremtas Rusijos oligarchas Leonidas Nevzlinas šeštadienį paskelbtame interviu sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nenori Ukrainos aneksuoti, o siekia „sunaikinti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

L. Nevzlino komentarai buvo paskelbti interviu metu „The Times of Israel“, kuriame buvęs naftos bendrovės „Jukos“, kurią Rusijos vyriausybė išskaidė 2000-ųjų pradžioje, viceprezidentas teigė, kad iš pradžių V. Putinas „siekė sovietinio modelio atnaujinimo ir Ukrainos, Moldovos ir Baltarusijos prijungimo prie Rusijos“. Tačiau dabar „viskas pasikeitė“.

„V. Putinas bando sunaikinti Ukrainą. Mes tai suprantame po šio nepakeliamo smurto ir siaubingo šio karo pobūdžio“, – internetiniam laikraščiui sakė L. Nevzlinas.

„Jis griauna rusakalbius miestus, naikina žmones. Tai jo būdas atkeršyti – Ukrainai ir Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui. Jis skerdžia ukrainiečius ir griauna infrastruktūrą. Kiekvienas, kuris dalyvauja atkūrimo darbuose, turės išvalyti griuvėsius ir statyti nuo nulio“.

Ištremtas oligarchas teigė, kad buvo „gandų“, kad V. Putinas iš pradžių siekė padalyti turtą Ukrainoje, tačiau „jei taip būtų, jis nebūtų sunaikinęs „Azovstal“ plieno gamyklos, o „būtų ją perėmęs“ kad vėliau perduotų savo bendražygiams“.

Šį pavasarį gamykloje Ukrainos uostamiestyje Mariupolyje buvo paskutinis susidūrimas su  Rusijos pajėgomis. Po to matyti, kad ji smarkiai apgadinta, o ant žemės mėtosi nuolaužos.

„Ar matėte lauką Donbase, kuris buvo nuklotas bombomis ir sprogmenimis? Tokia jo vizija Ukrainoje. Karas tęsis ilgai“, – pridūrė L. Nevzlinas, kuris 2003 m. pabėgo iš Rusijos į Izraelį, kai Rusijos pareigūnų buvo suimti keli jo kolegos.

 

Kovo mėnesį, po įsiveržimo  į Ukrainą, ištremtas oligarchas atsisakė Rusijos pilietybės.

Praėjusį mėnesį kitas ištremtas oligarchas, milijardierius Michailas Chodorkovskis, pareiškė, kad V. Putinas su savo invazija artėja link asmeninio žlugimo.

„Jei jis dabar laimės Ukrainoje, tai dėl vidaus problemų pradės karą su NATO. Ir galiausiai jis pralaimės tą karą“, – sakė M. Chodorkovskis „Financial Times“.

„Jei ne tiek daug aukų, būčiau sakęs, kad iš tikrųjų esu labai laimingas, nes V. Putinas žengė į kelią, kuris veda į jo mirtį. Tačiau ši konkreti pergalė Ukrainoje visiškai priklauso nuo Vakarų.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(4)
(10)

Komentarai ()