[Žinios trumpai] Ukrainoje sukurtas specialus video siužetas apie ginklus iš Lietuvos: „tai tikrai supykdė Putiną!“ (Video)  ()

Liepos 28 d., per Lietuvos prezidento G. Nausėdos vizitą į Ukrainą, rusų armija pašėlo ir per vieną rytą į Ukrainą paleido daugiau nei 20 raketų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauja ginkluotė keliauja į Ukrainą, ją pristatė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda, į Kyjivą atvykęs liepos 28 d., per Ukrainos Valstybės dieną.

„FreeDom“ video projekto siužete pristatoma padovanota amunicija, 10 šarvuočių bei antidronų sistemos.

VIDEO.

Lietuva Ukrainai siunčia amerikiečių gamybos šarvuočius M113 ir šarvuočius M577, šiek tiek patobulintą M113 versiją. Prieš 6 metus Lietuva šiuos ginklus pirko Vokietijoje, o dabar noriai siunčia savo pirkinius kovai su Putinu.

Antidronų sitema yra išskirtinai lietuviškas produktas. Jis labai reikalingas Ukrainai karo zonoje.

Ši karinė pagalba iš Lietuvos anaiptol ne pirmoji. Vilnius nuo pirmųjų karo dienų padėjo Kyjivui ginklais. Tai iš Lietuvos Ukraina sulaukė pirmųjų „Stinger“. Per pastaruosius penkis mėnesius Lietuva į Ukrainą siuntė modernizuotus savaeigius minosvaidžius, prieštankinę ir priešlėktuvinę ginkluotę. Bet, atrodo, būtent paskutinis Lietuvos prezidento vizitas Kyjive tikrai supykdė Putiną.

 

Liepos 28 d. rusų armija pašėlo ir per vieną rytą į Ukrainą paleido daugiau nei 20 raketų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(163)
(5)
(158)

Komentarai ()