Išsitaškė kaip Tunguskos meteoritas – Ukrainos nacionalinė gvardija sunaikino rusišką 2S6 „Tunguska“, vokiško „Gepard“ kloną (Video)  ()

Priešlėktuvinis pabūklas ir raketų sistema buvo likviduoti su artilerijos ugnimi, kurią pakoregavo Ukrainos Nacionalinės gvardijos (NGU) kariai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendromis Ukrainos nacionalinės gvardijos ir ginkluotųjų pajėgų karių pastangomis buvo sunaikinta dar viena Rusijos oro gynybos sistema. Šį kartą tai 2S6/2K22 „Tunguska“ savaeigė pabūklų ir raketų sistema.

Ši transporto priemonė papildys 117 Rusijos oro gynybos sistemų, jau sunaikintų Ukrainoje, sąrašą.

 

2S6 „Tunguska“ (NATO ataskaitinis pavadinimas SA-19 „Grison“) yra gana pasenusi sovietinė žemo aukščio priešlėktuvinė sistema, skirta apsaugoti mechanizuotas ir tankų pajėgas nuo atakos lėktuvų ir sraigtasparnių.

Teigiama, kad ji panaši į vokišką priešlėktuvinę sistemą „Gepard“, kurią Ukraina neseniai gavo iš sąjungininkų. Remiantis „Military-Today“, kai kuriose ataskaitose netgi teigiama, kad „Tunguska“ dizainui įtakos turėjo „Gepard“. Tačiau „Gepard“ vis dar turi didesnį šaudymo diapazoną ir savo ugnies valdymo sistemą, o „Tunguska“ baterija gauna duomenis iš „Ranzhir“ komandų centro.

 

Ginkluotė susideda iš keturių 30 mm pabūklų, kurių bendras ciklinis šaudymo greitis yra apie 5000 šūvių/min., ir aštuonios 9M331 trumpojo nuotolio žemė-oras raketos. Raketos kovinė galvutė detonuoja priartėjus prie taikinio.

Atsižvelgdama į „Tunguska“ amžių (pradėta naudoti 1982 m.), Rusija siekia pakeisti „Tunguską“ patobulinta versija – „Pantsir-S“ sistema. Jie taip pat buvo naudojami kare Ukrainoje ir sėkmingai neutralizuojami Ukrainos pajėgų. Pavyzdžiui, rusai bandė „Pantsir-S“  dislokuoti Gyvačių saloje.

 

 

Tačiau „Tunguska“ sistemas vis dar naudoja daugelis kitų šalių, pavyzdžiui, Baltarusija, Indija, Jemenas, Marokas ir pati Ukraina. Tuo pat metu Ukraina gauna modernesnių priešlėktuvinės ginkluotės pavyzdžių.

Pavyzdžiui, neseniai JK pristatytos savaeigių raketų sistemos „Stormer“ nenaudoja radaro priešo lėktuvams sekti. Dėl to jis iš esmės „nematomas“ Rusijos lėktuvams ir sraigtasparniams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(1)
(81)

Komentarai ()