[Žinios trumpai] Spaudoje pasirodė informacija apie Putino rengiamą pabėgimą pralaimėjimo atveju: kur jis bėgs?  ()

Kaip prieglobstį V. Putinas gali rinktis Siriją, tačiau tokiu atveju jam teks skristi per NATO narę Turkiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir jo artimieji rengia skubios evakuacijos planą, jei Ukraina laimėtų. Apie Kremliaus vadovo planus bėgti į Siriją, kaip artimiausią draugišką šalį, praneša britų bulvarinis leidinys „Daily Express“, remdamasis viešai neskelbiama informacija.

Tačiau galima Rusijos prezidento evakuacija bus susijusi su tam tikrais sunkumais, nes V. Putinas, pakeliui į Siriją turės skristi per NATO narės Turkijos oro erdvę. Jei Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas neleis Putinui patekti į oro erdvę, jis iš esmės sutrikdys visą evakuaciją. Tokiu atveju Kremliaus vadovas turi kitą variantą – skristi į Iraną. Pranešama, kad Irano dvasinis ir politinis lyderis Ibrahimas Raisi ir prezidentas Erdoganas gali domėtis V. Putino ateitimi ir neva tarpusavyje aptarė galimus variantus, jei Putinas prašys prieglobsčio.

 

„Iranui ir Turkijai iš principo pravartu laikyti Rusijos prezidentą tremtyje, naudojant jį, priklausomai nuo situacijos, kaip svertą arba kaip derybinį objektą“, – reziumavo žurnalistai.

(45)
(12)
(33)

Komentarai ()