[Žinios trumpai] Karo ekspertas: „prieš šį ginklą Rusijos karo mašina šiandien yra visiškai bejėgė“ (Video)  (1)

Šiuo metu rusams nepavyko sunaikinti nei vienos didelio mobilumo artilerijos raketų sistemos HIMARS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugkartinio paleidimo raketų sistemų HIMARS ir jų analogų, naudojamų Ukrainos armijoje, skaičius sparčiai auga dėl Vakarų sąjungininkų pagalbos. Tai apsunkina Rusijos Federacijos okupacinės armijos, kuri nepajėgi priešintis tokiems ginklams, padėtį.

Apie tai „YouTube“, laidoje „Popular Politics“ eteryje kalbėjo karo ekspertas Sergejus Grabskis.

„Rusija turi galimybę numušti operatyvines-taktines raketas, paleistas HIMARS, kurios skrenda iki 300 km. Bet praktiškai neturi nieko, kas galėtų atremti smūgius, kurie siunčiami už 60-80 km. Pirma, tokiu atstumu yra tiesiog sunku staigiai sureaguoti. Antra, Rusijos Federacija techniškai neturi jėgų ir priemonių, kurios galėtų net minimaliai atsispirti tokioms sistemoms. Rusijos karinė mašina šiandien yra visiškai bejėgė prieš HIMARS“, – kalbėjo ekspertas.

 

Jis patikslino, kad šiandien rusai gali sau leisti tik „medžioti“ tokius Ukrainos įrenginius. Tačiau priešpriešinė kova su HIMARS yra labai sunki. Šiuo metu rusams nepavyko sunaikinti nei vienos HIMARS.

„Jokia sistema nepasieks sistemos, kuri veikia mobiliai ir kuri po smūgio greitai palieka galimo sunaikinimo zoną“, – pareiškė Grabskis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(1)
(76)

Komentarai (1)