[Žinios trumpai] Importo pakeitimas nepadėjo: pranešama apie mirtinai pavojingą klaidą „Lada“ automobiliuose  (4)

Naujajame „Lada Largus“ buvo sumontuota kiniška ABS, kuri stipriai stabdant atsisako veikti. Bet „AvtoVAZ“ neketina keisti sugedusių atsarginių dalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lada Largus“ gamybos atnaujinimas pasirodė kupinas problemų. Pirma, Toljačio gamykloje yra mažai dalių, todėl galima pagaminti tik 1800 automobilių. Antra, naujuose automobiliuose buvo nustatytas rimtas stabdžių sistemos defektas.

Tiksliau, stabdžių antiblokavimo sistema (ABS) „Lada Largus“ automobilyje veikia netinkamai. Anksčiau ABS komponentus „AvtoVAZ“ tiekė Vokietijos įmonė „Bosch“, tačiau po sankcijų įvedimo atsisakė bendradarbiauti.

Kaip žinia, dabar „Lada Granta“ ir „Niva“ gaminami be ABS, tačiau „Largus“ naudoja iš Kinijos bendrovės „Trinova“ įsigytą ABS.  Neteisingas ir net pavojingas ABS darbas pastebėtas dar išvažiuojant iš gamyklos. Staigiai stabdant sistema tiesiog neveikia – tai labai pavojinga, nes automobilis gali tapti nevaldomas, stipriai ilgėja jo stabdymo kelias.

 

„AvtoVAZ“ pažadėjo patikrinti visą „Lada Largus“ partiją, tačiau „ABS Trinova“ blokai nebus keičiami (dabar jiems alternatyvų nėra), o tik perkonfigūruojami. Po to automobiliai vis tiek bus siunčiami atstovybėms.

Beje, naujasis „Lada Largus“ gerokai pabrango ir kainuoja nuo 22 250 JAV dolerių. „Lada Vesta“ yra dar brangesnis – jo kaina perkopė 30 tūkst.

(14)
(0)
(14)

Komentarai (4)